Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

"Αληθινό θράσος"

Το 1969 το γουέστερν Αληθινό Θράσος έκανε την εμφάνισή του στις κινηματογραφικές αίθουσες και χάρισε στον πρωταγωνιστή του Τζον Γουέιν ένα Όσκαρ ερμηνείας. Περισσότερα από 40 χρόνια μετά, οι αδελφοί Τζόελ και Ίθαν Κοέν επιλέγουν να διηγηθούν την ίδια ιστορία με τον δικό τους ανορθόδοξο τρόπο. .............

.................Το ριμέικ των αδελφών Κοέν,  φημολογείται πως βασίζεται πολύ περισσότερο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τσαρλς Πότρις, παρά στην πρωτότυπη ταινία.

Στα... βήματα του Τζον Γουέιν θα βαδίσει ο Τζεφ Μπρίτζες, ο οποίος ερμηνεύει τον Ρούστερ.

Τα ιδιοφυή αδέλφια του αμερικανικού σινεμά αποδομούν την πρωτότυπη ιστορία αυτοδικίας, με στόχο να φωτίσουν την ψυχοσύνθεση της πρωταγωνίστριας, μιας δεκατετράχρονης εκδικήτριας που βλέπει μπροστά στα μάτια της να δολοφονείται ο πατέρας της για μερικά δολάρια, από τους υποτακτικούς τους στο κτήμα κι αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της και να αποδώσει δικαιοσύνη.

Στο πλευρό του Τζεφ Μπρίτζες βρίσκουμε τον Ματ Ντέιμον, ο οποίος θα υποδυθεί τον άνθρωπο του νόμου, ενώ ο Τζος Μπρόλιν, μετά τη συνεργασία του με τα αδέλφια στην ταινία Καμιά Πατρίδα Για Τους Μελλοθάνατους, αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον ρόλο του κακού.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια :