Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ιδανική χριστιανική φιγούρα ο...Harry Potter!

Ο Harry Potter, βρήκε έναν απροσδόκητο σύμμαχο, στο πρόσωπο του θεολόγου, εφημέριου Δρ. Stephen Holmes, ο οποίος υποστήριξε, ότι η φιγούρα του έφηβου μάγου, πρέπει να εκλαμβάνεται ως άκρως χριστιανική, επειδή προωθεί ''Βιβλικές αξίες''. .............

.............Να σημειωθεί ότι, η τεράστια επιτυχία των βιβλίων και των ταινιών, για τη ζωή του μικρού μάγου, Harry Potter, συνοδεύτηκε και από αντιδράσεις εκκλησιαστικών κύκλων, που υποστηρίζουν ότι τα βιβλία, ενθαρρύνουν τη μαγεία.

Οι αντιδράσεις δε, έφτασαν σε ακραίο σημείο, καθώς τα μέλη του κλήρου μιας εκκλησίας στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, οργάνωσε μια ''πυρά βιβλίων'', επειδή, όπως διατείνονταν ''πίσω από το αθώο πρόσωπο του ήρωα, κρύβονται σατανικές δυνάμεις.''

Ο Holmes όμως, δήλωσε ότι μερικοί θρησκευτικοί αναλυτές, καταδίκασαν πολύ επιπόλαια, το λογοτεχνικό και κινηματογραφικό αυτό φαινόμενο.

Ο Αιδεσιμότατος, διάβασε τα βιβλία, αφού πληροφορήθηκε τους ισχυρισμούς κάποιων, για τη σατανική φύση τους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εμπεριέχουν προφανή χριστιανικά μηνύματα.

Συγκεκριμένα διερωτάται ''ποιες αρετές προωθεί το Hogwarts; Το κουράγιο, την αυτοθυσία, και την ανιδιοτέλεια, δηλαδή κλασικές χριστιανικές αρετές.''

Ο δρ Holmes, σημείωσε περαιτέρω, ότι η έμπνευση από τη Βίβλο, φαίνεται ξεκάθαρα στο τελευταίο βιβλίο της σειράς, όπου δίνεται αρχικά η εντύπωση ότι ο Harry πεθαίνει, ανακαλύπτει τη μετά θάνατο ζωή και ανασταίνεται, επισημαίνοντας τις ομοιότητες με τις χριστιανικές πεποιθήσεις.

''Η συγγραφές, JK Rowling, δε λέει στους αναγνώστες της ότι πρέπει να γίνουν μάγοι, απλά προσπαθεί να φανταστεί ένα κόσμο, στον οποίο η μαγεία και η πρακτική της, αποτελούν μια πραγματικότητα και ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ τους.'' προσθέτει ο Holmes. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :