Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

«Αν παίξει σαν Ολυμπιακός, έχει καθαρίσει!»

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αθλητικής επικαιρότητας και ένας από τους πιο έμπειρους παλαιμάχους του Θρύλου, ο Πέτρος Μίχος, μίλησε στο katimagiko.gr για τη σαββατιάτικη «μάχη». .................

................ - Κύριε Μίχο, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στον Ολυμπιακό για την έκβαση του φετινού ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται πιο ισχυρή, πιο «ομάδα»...

- Ο Ολυμπιακός είναι αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα φορμαρισμένος μέχρι στιγμής, δείχνει σε καλή κατάσταση, δημιουργεί φάσεις και παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.
Επίσης, κατά τη γνώμη μου διαθέτει παίκτες-προσωπικότητες που μπορούν να καθορίσουν ατομικά την έκβαση της αναμέτρησης. Από εκεί πηγάζει η αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού έναντι του «αιωνίου» του αντιπάλου.

- Τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού ή, απλούστερα, τα μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού ποια είναι;

- Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει τα πλεονεκτήματα που παρέθεσα παραπάνω, ενώ στον Παναθηναϊκό διακρίνω πλέον και πρόβλημα ψυχολογίας, το οποίο δημιουργείται λόγω της αμφισβήτησης που υπάρχει στον προπονητή Νίκο Νιόπλια. Είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα όταν συμβαίνει αυτό σε μια ομάδα. Το να μην ξέρεις τι «ξημερώνει» σε ένα προπονητή είναι μείον, μπορεί να αποτελειώσει την ομάδα, καθώς οι παίκτες διχάζονται.

Τώρα, τα προβλήματα του Παναθηναϊκού είναι λίγο πολύ γνωστά. Πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, αμυντική δυσλειτουργία, ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει καθόλου καλό πρόσωπο.

- Τέλος, μία ευχή για το ντέρμπι και τον Ολυμπιακό;

- Θέλω πρώτα απ' όλα να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, να χορτάσει ο κόσμος θέαμα και μπάλα. Μετά, να μη γίνει το παραμικρό από άποψη επεισοδίων. Δεν έχουν θέση αυτά στα γήπεδα.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, θέλω να κερδίσει και να παίξει ωραία μπάλα, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης. Να δείξει ότι είναι το αφεντικό στο γήπεδο, να δείξει ότι είναι ο Ολυμπιακός και ότι δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Έχει τις μονάδες που μπορούν να καθαρίσουν το παιχνίδι. Αν αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητες του, θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :