Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σε δύο εταιρείες θα χωριστεί η Fiat

Το διαχωρισμό της Fiat σε δύο εταιρείες αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στο περιθώριο της οποίας ο CEO της εταιρείας, Sergio Marchionne, δήλωσε πως η Chrysler θα πραγματοποιήσει αρχική δημόσια προσφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2011. .................


....................Σε ότι αφορά το διαχωρισμό της Fiat, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, θα πραγματοποιηθεί μέσω της δημιουργίας της Fiat Industrial SpA που θα αποτελείται από την CNH Global NV, την Iveco καθώς και ορισμένες βιομηχανικές και ναυτιλιακές δραστηριότητες του ομίλου, ενώ η Fiat Auto, η Ferrari και η Maserati θα αποτελέσουν τη νέα Fiat SpA.

Σύμφωνα με τον Marchionne, ο διαχωρισμός θα επιτρέψει στον ίδιο να επικεντρωθεί στην κατασκευή αυτοκινήτων και θα βοηθήσει τον όμιλο στη δημιουργία μελλοντικών συμμαχιών.

Η μετοχή Fiat Industrial, η οποία θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τον επόμενο Ιανουάριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών θα αποτιμηθεί στα 8,38 ευρώ, ενώ της Fiat SpA στα 5,64 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :