Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Για όσους κάνουν πως δεν κατάλαβαν…

…Η Ντόρα Μπακογιάννη στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Γιαννουλάκη για την Περιφέρεια της Κρήτης.
Η μαύρη προπαγάνδα -προϊόν του πανικού των σαμαροφρόνων- συνεχίζεται από κάποιους πρακτορίσκους που επιμένουν, ότι τάχα η Ντόρα δεν… τολμά να κατεβάσει υποψήφιο στην Κρήτη!
Εντωμεταξύ η «Μάχη για την Κρήτη» κορυφώνεται!

Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό ρεπορτάζ για την «ντορική» υποψηφιότητα Γιαννουλάκη από τη «Ρεθεμνιώτικη Αγορά»....
"Μάχη για τη Κρήτη" με στήριξη Ντόρας
  • Πλήθος κόσμου στην τελετή διακήρυξης του νέου αυτοδιοικητικού συνδυασμού
14/9/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στις 6 στο ξενοδοχείο Αστόρια του Ηρακλείου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο νέος συνδυασμός «Μάχη για τη Κρήτη». Την διακήρυξη του συνδυασμού ανακοίνωσε ο επικεφαλής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης. Ο κ. Γιαννουλάκης παράλληλα χαιρέτησε και τους τέσσερις υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του:
  • Νομός Χανίων - Μανώλης Παπαδάκης
  • Νομός Ρεθύμνου - Μανώλης Μανωλακάκης
  • Νομός Ηρακλείου - Νεκτάριος Σερμάκης
  • Νομός Λασιθίου - Νεκτάριος Παπαβασιλείου
Και οι πέντε πολιτικοί διεκδικούν την ψήφο για την Περιφέρεια στις «Καλλικρατικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Έχει ήδη γίνει γνωστό ότι τον εν λόγω αυτοδιοικητικό συνδυασμό στηρίζει ευθέως η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα με την στήριξη της Ντόρας αποκτά πανηγυρικό χαρακτήρα για τη Κρήτη, αφού σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει κυρίαρχη σφυγμομέτρηση των δυνάμεων της πλευράς Μπακογιάννη. Είναι αυτονόητο ότι η Κρήτη χαρακτηρίζεται ως το εφαλτήριο του νέου κόμματος που αναμένεται να ανακοινωθεί τους προσεχούς μήνες από την ανεξάρτητη βουλευτή.
Καθίσταται βέβαιο ότι τα μάτια του δικομματισμού σε αυτές τις εκλογές θα είναι στραμμένα στη Κρήτη αφού όλοι θα περιμένουν να δουν και να μετρήσουν την δυναμική του υπό ίδρυση κόμματος.
Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα του γιατί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν επιδοθεί τις τελευταίες βδομάδες σε ένα μεγάλο αγώνα ονοματολογίας κατεβάζοντας στη Κρήτη για υποψηφίους Περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες τους πλέον δυνατούς «παίκτες» τους, σε μια προσπάθεια να μην χάσουν σημαντικό έδαφος από την προοπτική που συνάδει η πολιτική παρουσία της κ. Μπακογιάννη. Από την άλλη πλευρά οι ψηφοφόροι καλούνται με τη ψήφο τους να καταθέσουν την διάθεσή τους. Η θα δείξουν ότι είναι ικανοποιημένοι από το τι τους πρόσφεραν τις τελευταίες 3 δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα ή θα αναζητήσουν τον αέρα της αλλαγής στο πρόσωπο του συνδυασμού «Μάχη  για τη Κρήτη» δηλώνοντας την πίστη τους στην Χανιώτισσα πολιτικό.
Στην παρουσίαση του συνδυασμού σήμερα στο «Αστόρια» το παρών έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
"Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη» Πιστεύουμε στο στελεχιακό δυναμικό του και ευελπιστούμε ότι θα καταλάβει κυρίαρχη θέση στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές."
Θυμίζουμε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει συνταχθεί σε κοινό αγώνα με την κ. Μπακογιάννη.
Μοναδικός ομιλητής στο βήμα ήταν ο επικεφαλής κ. Δημ. Γιαννουλάκης. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του:
«Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί φίλοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα εδώ, στην παρουσίαση του συνδυασμού μας, «Μάχη για την
Κρήτη»
.

Ενός δυναμικού αυτοδιοικητικού συνδυασμού που υπόσχεται να υλοποιήσει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του:
Να δώσει μάχες για τον τόπο μας, τους ανθρώπους του, για όλα αυτά που συμβολίζει η Κρήτη και που αποτελούν το αόρατο νήμα που ενώνει ανθρώπους και γενιές. 
Για όλους εμάς που
ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή.

Ο καθένας από μας έχει δώσει πολλές και δύσκολες πολιτικές μάχες, από διάφορα μετερίζια. 
Σήμερα, άνθρωποι από όλες τις γωνιές της Κρήτης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συγκροτούμε μια ισχυρή και δυναμική αυτοδιοικητική πρόταση, με την οποία ζητούμε την ψήφο των συμπατριωτών μας.
Φίλες και φίλοι,
Με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου ξεκινά μια νέα εποχή για την Κρήτη μας.
Με τις αλλαγές που φέρνει το Σχέδιο «Καλλικράτης», στο χώρο της Αυτοδιοίκησης οι προκλήσεις που δημιουργούνται είναι μεγάλες.
Η Κρήτη μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει επιτέλους αυτά που δικαιούται και της αξίζουν.
Για πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ τη θεωρούσε πολιτικά δεδομένη και δεν την
αντιμετώπισε όπως της άξιζε.

Η Νέα Δημοκρατία, παρά τις καλές προθέσεις των στελεχών της και τους σκληρούς αγώνες τους, δεν κατάφερε να διαμορφώσει μια αυτόνομη αναπτυξιακή πρόταση.
Έτσι, η Κρήτη έμεινε αβοήθητη, να στηρίζεται κυρίως στη δημιουργικότητα και την ικανότητα των κατοίκων της, χωρίς ποτέ να έχει τη στήριξη που δικαιούταν.
Το 2010 η κρατική επιχορήγηση των Νομαρχιών μειώθηκε κατά 15%.
Η ανεργία τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε σχεδόν 3 μονάδες.
Η απορροφητικότητα των κονδυλίων παραμένει χαμηλή.
Προβλήματα, όπως ο Βόρειος και ο Νότιος Οδικός άξονας, το ενεργειακό, οι βιολογικοί καθαρισμοί, κ.α., παραμένου άλυτα εδώ και 10ετίες.
Σε αυτό το τοπίο, ο συνδυασμός μας έρχεται να αποτελέσει μια εναλλακτική προοπτική, μια θετική πρόταση για την Κρήτη, η οποία συνδυάζει αυτοδιοικητικό περιεχόμενο και ισχυρό πολιτικό συμβολισμό.
Στο νέο τοπίο για την αυτοδιοίκηση, όπως αυτό δημιουργήθηκε με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές αναγνωρίζονται ως οι φορείς εκείνοι που ενισχύουν την τοπική δημοκρατία και την σχέση των Πολιτών με την Ευρώπη.
Με τη συνολική παρουσία μας δεσμευόμαστε να εργασθούμε για μια ισχυρή και ουσιαστική εκπροσώπηση των πολιτών και των φορέων της Κρήτης  στην Επιτροπή  των Περιφερειών,  στην  Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση,  συμβάλλοντας έτσι στην ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη του νησιού μας και πρωταγωνιστώντας στον σχεδιασμό & στην υλοποίηση της στρατηγικής "Ευρώπη 2020".
Φιλοδοξία μας είναι να προτείνουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις.
Να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Να υπερβούμε τους στείρους εσωτερικούς τοπικισμούς και να συνθέσουμε πολιτικές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη ολόκληρης της Κρήτης.
Να εκφράσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του νησιού μας, όλους εκείνους του Κρητικούς που έμαθαν να δουλεύουν, να προκόβουν, να προχωρούν με το κεφάλι ψηλά. Να τιμούν φίλους, αξίες, παραδόσεις.
Δέσμευση μας είναι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να δώσουμε μάχες. Μάχες για την ανάπτυξη. Για την βελτίωση του οδικού δικτύου σε ολόκληρο το νησί. 
Δεν είναι δυνατόν η Κρήτη, μια από τις περιφέρειες που σηκώνουν το βάρος της ανάπτυξης στη χώρα, να έχει το χειρότερο και πιο επικίνδυνο οδικό δίκτυο στη χώρα.
Προτεραιότητά μας επίσης η ενίσχυση και η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού, με ανάλογες πρακτικές «αριστείας». Με αυτόνομες κεντρικές εκστρατείες προβολής του νησιού μας, αλλά και με τη δημιουργία έργων τουριστικής υποδομής.
Είναι επίσης η προστασία του αγροτικού εισοδήματος, η στήριξη της γεωργικής παραγωγής με έργα υποδομής, καθώς και η προβολή των ιδιαίτερων προϊόντων μας εκτός της κρητικής αγοράς.
Προτεραιότητά μας είναι επίσης η περαιτέρω ανάδειξη του απαράμιλλου πολιτιστικού μας πλούτου, όχι ως φολκλόρ, αλλά και ως εργαλείο ανάπτυξης και προβολής του νησιού μας.
Και πάνω απ όλα, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο να γίνει η Κρήτη χώρος φιλόξενος για καινοτόμες και πρωτοπόρες δράσεις.
Να αξιοποιήσουμε το τεράστιο ανθρώπινο και επιστημονικό κεφάλαιο του νησιού μας, ώστε να γίνουμε περιφέρεια-πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα.
Όπως δέσμευσή μας είναι να αξιοποιήσουμε και τις προτάσεις του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών, το οποίο διεξήχθη πρόσφατα και από το οποίο προέκυψαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για το νησί μας. 
Προτάσεις για όλα αυτά και για πολλά ακόμα, θα παρουσιάσουμε αναλυτικά την προεκλογική περίοδο και ελπίζουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να τα συζητήσουμε
και με τους υπολοίπους συνυποψηφίους.

Όμως, κυρίες και κύριοι, η πρωτοβουλία μας έχει και ένα ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο. Έχει και πολιτικό συμβολισμό. Να δώσει σε μεγάλα τμήματα της κρητικής κοινωνίας, που σήμερα νιώθουν ότι δεν εκπροσωπούνται από κανένα κομματικό φορέα και τους συνδυασμούς που αυτοί στηρίζουν, να εκφραστούν και παράλληλα να στείλουν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα.
Στόχος μας είναι να δώσουμε διέξοδο στους δημιουργικούς, σκεπτόμενους, ελεύθερους συμπολίτες μας που νιώθουν να ασφυκτιούν μέσα στο σημερινό περιβάλλον της μιζέριας, της σκοπιμότητας, των συμβιβασμών.
Θέλουμε να εκφράσουμε τους συμπολίτες μας που βλέπουν απογοητευμένοι την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πελαγοδρομεί ανάμεσα στο λαϊκισμό και στην
προχειρότητα.

Που τη βλέπουν να αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και επειδή δεν τολμά να υλοποιήσει τις μεγάλες
και δύσκολες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα,
να στοχοποιεί αποκλειστικά το εισόδημα των πολιτών.

Η σημερινή Κυβέρνηση προχωρά γρήγορα στο κόψιμο μισθών και συντάξεων - το οποίο εμφανίζει ως όρο του μνημονίου - αλλά δεν προχωρά εξίσου γρήγορα στις επίσης υποχρεωτικές μεταρρυθμίσεις, επειδή φοβάται να συγκρουστεί με το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» των συντεχνιών.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που απλώς θα επιβάλει φόρους και θα μειώνει εισοδήματα.
Χρειάζεται μια Κυβέρνηση που θα προχωρήσει γρήγορα στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα δώσει λύσεις σε προβλήματα όπως ο ΟΣΕ και οι άλλες ελλειμματικές επιχειρήσεις που σε περίοδο κρίσης απομυζούν τα εισοδήματα των Ελλήνων.

Στόχος μας είναι να δώσουμε διέξοδο στους πολίτες εκείνους που δεν εκφράζονται από την σημερινή Νέα Δημοκρατία.
Όλους εκείνους που ασφυκτιούν με το λαϊκισμό, τις διχαστικές επιλογές και τα ιστορικά βάρη της σημερινής της ηγεσίας, τα οποία έχουν οδηγήσει σε ψυχική και πολιτική ρήξη μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων της παράταξης. 
Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα ποσοστά που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις. Ποτέ άλλοτε, η κεντροδεξιά παράταξη δεν εμφάνιζε τέτοια εικόνα παρακμής και ψυχικής αποξένωσης μεταξύ των οπαδών και των στελεχών της.
Ποτέ άλλοτε δεν εμφάνιζε, τόσο έντονο πρόβλημα αξιοπιστίας.
Και αυτό είναι ευθύνη πρωτίστως της σημερινής ηγεσίας της, η οποία μοιάζει να ενδιαφέρεται μόνο για τη δική της επιβίωση, για την εκκαθάριση όλων εκείνων που δεν συμφωνούν μαζί της  ακόμα και αν η ίδια δεν μπορεί να συγκριθεί σε αγώνες και προσφορά μαζί τους.
Καθημερινά συναντώ στο δρόμο - και είμαι βέβαιος ότι συναντάτε κι εσείς  ψηφοφόρους που λένε ότι με αυτή τη ΝΔ αισθάνονται ότι κάτι έχει σπάσει μέσα
τους.

Με την πρωτοβουλία μας δίνουμε φωνή και προοπτική σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους, καθώς και στα στελέχη της ΝΔ που τιμούν την ευρύτερη παράταξη, αλλά δεν χαρίζουν τους αγώνες και την ιστορία τους στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ και δεν συμβιβάζονται μαζί της. 
Πολίτες που θέλουν να μιλήσουν, να δραστηριοποιηθούν ελεύθερα, να δηλώσουν τη δική τους πολιτική παρουσία.
Και ειδικά στην Κρήτη, αυτοί είναι πολλοί.
Φίλες και φίλοι,
Πριν λίγες μέρες, μια γνωστή δημοσιογράφος των Αθηνών, έγραψε με βεβαιότητα
ότι δεν θα κατέβουμε στις εκλογές.

Αυτά της είπαν να πει, αυτά είπε...
Φαίνεται όμως, πως ούτε η ίδια, αλλά ούτε και εκείνοι που την καθοδήγησαν, γνωρίζουν καλά τον χαρακτήρα των Κρητικών.
Ελπίζω σήμερα να κατάλαβε κάποια πράγματα. Και ότι για τον Κρητικό ο λόγος μετρά βαριά. Όπως μετρούν και το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια.
Και η δική μας υποψηφιότητα είναι το αποτέλεσμα της υγιούς αντίδρασης ενός πολύ μεγάλου κομματιού της κρητικής κοινωνίας.
Γι αυτό και στις εκλογές το μήνυμα θα είναι και δυνατό και ξεκάθαρο.
Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που στην προσπάθεια αυτή θα έχω πολλούς και άξιος συναγωνιστές. Ικανά στελέχη, με προσφορά στον τόπο μας, αλλά και με λαμπρό μέλλον.
Ιδιαίτερη αναφορά σήμερα θα ήθελα να κάνω στους 4 αντιπεριφερειάρχες, που θα μοιραστούν μαζί μου και το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας. Είναι όλοι τους άνθρωποι με προσφορά στον τόπο μας, αλλά κυρίως, στελέχη που θα δουλέψουν για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα από δω κα μπρος.
Οι 4 υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες
Στα Χανιά, ο γιατρός Μανώλης Παπαδάκης. Άνθρωπος με τεράστια προσφορά και κοινωνικό έργο στα Χανιά, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.
Ιστορικό στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης στο νομό και νυν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων. 
Στο Ρέθυμνο, ο Μανώλης Μανωλακάκης. Δήμαρχος του ιστορικού Αρκαδίου και πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ρεθύμνου.
Ένα έμπειρο και αποτελεσματικό αυτοδιοικητικό στέλεχος, με κύρος και αποδοχή από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Στο Ηράκλειο, ο Νεκτάριος Σερμάκης. Νέος σε ηλικία, αλλά με σημαντική πολιτική και κοινωνική παρουσία.
Υποψήφιος βουλευτής το 2007, νομαρχιακός σύμβουλος, επιχειρηματίας, ένας συμπολίτης μας, με πολυσχιδή δράση, με πολλές δυνατότητες και ενδιαφέροντα.
Και στο Λασίθι, ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου. Ένας επίσης νέος και ικανός
άνθρωπος, οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας και έως πριν λίγους μήνες πρόεδρος του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.
Με τους δυο Μανώληδες και τους δύο Νεκτάριους, θα δουλέψουμε σκληρά, θα αγωνιστούμε δυνατά και είμαι βέβαιος ότι θα δώσουμε και πριν τις εκλογές και μετά μια ωραία μάχη για την Κρήτη μας.
Ξεκινάμε σήμερα και ξεκινάμε δυνατά!
Το σύνθημα μας είναι «ελεύθερα και περήφανα». Έτσι αισθανόμαστε και τέτοιους ανθρώπους θέλουμε κοντά μας. Ανθρώπους ελεύθερους, χωρίς εξαρτήσεις. Ανθρώπους ασυμβίβαστους, περήφανους για τη διαδρομή τους και τις επιλογές τους.
Σήμα μας είναι ο «κρητικός σταυραετός». Σύμβολο ελευθερίας, περηφάνιας, δύναμης. Μια πηγή έμπνευσης για το λαϊκό πολιτισμό και την παράδοσή μας. Ένα γνήσιο σύμβολο της Κρήτης.
Με καθαρή συνείδηση, με αισιοδοξία, με όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο μας, ξεκινάμε μια δύσκολη, αλλά όμορφη πορεία.
Και καλούμε κοντά μας κάθε Κρητικό με φιλότιμο και λόγο τιμής.
Ελάτε να δώσουμε μαζί τη «Μάχη για την Κρήτη». Ελεύθερα και περήφανα!
Σας ευχαριστώ
Ας δούμε αναλυτικότερα όμως και τα πλήρη βιογραφικά και των πέντε υποψηφίων του νεοσύστατου συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη».
Υποψήφιος περιφερειάρχης - Δημήτρης Γιαννουλάκης (Οικονομολόγος -Επιχειρηματίας)
Ο Δημήτρης Γιαννουλάκης γεννήθηκε στο Καλό χωριό πεδιάδος του Δήμου Γουβών. Μεγάλωσε στη Χερσόνησο όπου τελείωσε το Δημοτικό και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (Πανεπιστήμιο Πειραιά), στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων απ΄ όπου αποφοίτησε το 1974.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, μπήκε στο χώρο των επιχειρήσεων και σήμερα θεωρείται εκ των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών του Νομού μας.
Είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής ενός πρότυπου, σύγχρονου οικισμού, διεθνούς εμβέλειας, πρωτόγνωρου στα Ελληνικά δεδομένα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη και προβολή του Νομού και της Κρήτης μας διεθνώς.
Παράλληλα ασχολείται με το εμπόριο, με την επιχείρηση υδραυλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, πλακιδίων και ειδών υγιεινής, η οποία δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο τα τελευταία 35 χρόνια.
Επί πολλά χρόνια διατέλεσε πρόεδρος ΝΟΔΕ / ΝΔ Ηρακλείου και από το 1986 ήταν μέλος της κεντρικής επιτροπής της Ν.Δ.
Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου.
Είναι μέλος σε πολλά σωματεία και συλλόγους με πλούσια κοινωνική δράση. Είναι παντρεμένος με την Κούλα Ασπιρτάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Κωστή, απόφοιτο του Αμερικάνικου Κολεγίου DEREE και τον Γιώργο που είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με MASTER στην οικονομική διοίκηση.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Νομός Χανίων - Μανώλης Παπαδάκης (Ιατρός)
Γεννήθηκε στο Φρέ Αποκορώνου Χανίων το 1939.
Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και το 1969 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και διορίστηκε πανεπιστημιακός βοηθός στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών.
Από το 1975 υπηρετεί την Ιατρική στα Χανιά, αρχικά ως διευθυντής της Β΄ Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ το 1977, όταν και πήρε την ειδικότητα της Νεφρολογίας, ίδρυσε στο Νοσοκομείο Χανίων Νεφρολογικό Τμήμα με μονάδες τεχνητού νεφρού και περιτοναϊκής κάθαρσης, το οποίο και διεύθυνε μέχρι το 1983. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο Νεφρολογικό Τμήμα σε επαρχιακό νοσοκομείο σ΄όλη την Ελλάδα.
Το 1986 παραιτήθηκε από το Νοσοκομείο Χανίων, λόγω διαφωνίας του με τις βασικές αρχές του συστήματος υγείας που εφαρμόσθηκε.
Από το 1986 παρέχει τις Ιατρικές του υπηρεσίες, από το ιδιωτικό του ιατρείο και παράλληλα διευθύνει τον παθολογικό τομέα ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας του νομού.
Είναι ενεργό μέλος της ιατρικής κοινότητας κι αγωνίζεται για την συνεχή επιμόρφωση των συναδέλφων του και την αναβάθμιση της παρεχομένης περίθαλψης στα Χανιά.
Συνέβαλε σημαντικά στην δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Χανίων, με πολυετή αγώνα (δεκάδες δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο) και με την ανεύρεση του κατάλληλου οικοπέδου στο οποίο τελικώς χτίστηκε.
Από το 1990 μέχρι σήμερα εκλέγεται εκπρόσωπος των ιατρών των Χανίων στο Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ την περίοδο 1990-2002 διετέλεσε πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Χανίων, την οποία οδήγησε στη βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών.
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Τοπικών, Πανελληνίων και Διεθνών Συνεδρίων, έχει οργανώσει περίπου 90 επιστημονικές εκδηλώσεις, ενώ έχει δημοσιεύσει ή ανακοινώσει 120 εργασίες στα Ελληνικά ή Αγγλικά, στις οποίες περιλαμβάνονται τα πρακτικά των συνεδρίων και τα πεπραγμένα της Ιατρικής Εταιρείας Χανίων.
Έχει κοινωνική προσφορά και σ΄άλλους τομείς όπως π.χ υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, που θεμελίωσε και προχώρησε την κατασκευή του νέου κτιρίου του, μέλος του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Χανίων και μέλος Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χανίων.
Από το 1998 είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων, ενώ από το 2006 είναι Προεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Είναι παντρεμένος με την κα. Τούλα Γωνιωτάκη-Παπαδάκη φαρμακοποιό κι έχουν τρεις γιους. Τον Μιχάλη ιατρό, τον Μανώλη φαρμακοποιό και τον Κυριάκο οικονομολόγο.
Νομός Ρεθύμνου - Μανώλης Μανωλακάκης (Πολ. Μηχανικός - Δήμαρχος Αρκαδίου - Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ρεθύμνου)
Ο Εμμανουήλ Μανωλακάκης γεννήθηκε το 1958 στο Ρέθυμνο, από τον Σταύρο και τη Γαρυφαλλιά Μανωλακάκη, το γένος Θωμαδάκη. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Τ.Ε.Ι Ηρακλείου, απ΄όπου αποφοίτησε το 1982.
Εργάζεται ως Εργολάβος Δημοσίων Έργων και είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στο Ρέθυμνο.
Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1986, οπότε εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος της πρώην Κοινότητας Κυριάννας. Επανεξελέγη το 1990 και το 1994. Το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Καποδιστριακού Δήμου Αρκαδίου και την περίοδο 1999-2001 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αρκαδίου.
Το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Αρκαδίου με τον συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ». Επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2006, ως μοναδικός υποψήφιος. Κατά τη διάρκεια των 22 χρόνων ενασχόλησης του με την Τ.Α. χρημάτισε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου (2000-2002) και για τρία χρόνια Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Περιοχής. Το 2007 εξελέγη Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) Νομού Ρεθύμνου.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Τριμίντζιου με την οποία έχουν δυο γιους, τον Σταύρο και τον Δημήτρη.
Νομός Ηρακλείου - Νεκτάριος Σερμάκης (Εκδότης) 
Ο Νεκτάριος Εμμ. Σερμάκης γεννήθηκε το 1969 στο Ηράκλειο. Οι γονείς του κατάγονται από το Xόνδρο της επαρχίας Bιάννου. Μεγάλωσε στο χωριό Μαχαιρά Μονοφατσίου, του σημερινού Δήμου Αρκαλοχωρίου.
Σπούδασε γραφιστική και δημοσιογραφία στην Aθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Είναι ιδιοκτήτης της Εκδοτικής Κρήτης, που εκδίδει 8 περιοδικά, του ραδιοφωνικού σταθμού ΡΥΘΜΟΣ 104,5 FM και συνιδιοκτήτης του ΑΝΤ-1 Κρήτης 95,8 FM. Είναι μέλος της "Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης" (ΠA.Δ.E.) Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης.
Από το 2002 είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου, ενώ έχει διατελέσει και Δημοτικός Σύμβουλος Αρκαλοχωρίου. Στις Εθνικές εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τιμήθηκε από 9000 συμπολίτες του. Διετέλεσε αναπληρωτής αντιπρόεδρος του Δ. Σ. του Bενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ για 10 χρόνια ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Nέας Δημοκρατίας.
Εκτός από την πολιτική και επαγγελματική του δράση, από πολύ νεαρή ηλικία ασχολείται με την λογοτεχνία και έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία, την ποιητική συλλογή "Nυχτερινή Aγορά" και το μυθιστόρημα "Η Μοίρα των Άστρων". Είναι μέλος του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Ηρακλείου και διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Έχει πλούσια συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις για θέματα τοπικού και ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Eίναι παντρεμένος με την Eλένη Μαυρίδου, από τα Φιλίσια Πεδιάδος και έχουν τρία παιδιά, την Άννα, την Kωνσταντίνα και τον Μανώλη.
Νομός Λασιθίου - Νεκτάριος Παπαβασιλείου (Οικονομολόγος)
Ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου γεννήθηκε το 1967 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι Οικονομολόγος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο του Louisville - USA κατόπιν υποτροφίας και στη Δημοσιογραφία.
Λογιστής Φοροτεχνικός Α΄ Τάξεως, είναι επίσης, απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και έχει συμμετάσχει ενεργά στην εκπόνηση Μελετών Σκοπιμότητας - Βιοσιμότητας για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας για λογαριασμό του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαικής Ενώσεως.
Έχει εργαστεί με επιτυχία ως Οικονομικό Στέλεχος στην Εταιρία «Γεώργιος Π. Αλεξανδρής ΑΕΤΒΕ», ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός Υπεύθυνος στην εταιρεία «Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο Πειραιώς ΑΕ», καθώς και Επιστημονικός Συνεργάτης στον «Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών».
Έχει αναπτύξει σημαντική συνδικαλιστική και πολιτική δράση σε πανελλαδικό επίπεδο, με ενεργό συμμετοχή σε πολλούς Συνδέσμους και Ενώσεις, ενώ, μεταξύ άλλων, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.
Από το Σεπτέμβριο 2004 έως τον Απρίλιο 2010 ήταν Πρόεδρος ΔΣ - Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον ομώνυμο Δήμο.
Είναι παντρεμένος με την κυρία Μαρία Μαστοράκη, Μεταφράστρια - Καθηγήτρια Γαλλικής και Ιταλικής Γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :