Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

«Έγραψε» κανονικά τους Ευρωπαίους Ηγέτες επειδή… «προετοιμαζόταν»!...!

Τα παραμύθια των φαύλων «κύκλων της Ρηγίλλης» θα μας προκαλούσαν απλώς ακρατή γέλωτα, εάν δεν διακινδύνευαν κρίσιμα εθνικά μας συμφέροντα. Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την σημαντική Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την περασμένη Τετάρτη, όπως ήδη γράψαμε, έδωσε τη χρυσή ευκαιρία στο Σκοπιανό Πρόεδρο Νίκολα Γκρούεβσκι να περάσει αμαχητί τις θέσεις του κόμματός του και να αναβαθμίσει τις σχέσεις του με το ΕΛΚ, συνεπώς και με την Ευρώπη. Η ευθύνη του Σαμαρά γι’ αυτήν την αρνητική εξέλιξη δεν διασκεδάζεται από τους γελοίους ισχυρισμούς των «κύκλων», ότι τάχατες «Ο Πρόεδρος προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ» και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΕΛΚ!!!
Αλήθεια, τι είδους «προετοιμασία» χρειάζεται ένας πολιτικός ηγέτης για να συναντήσει σήμερα τον… Παναγιώτη Ψωμιάδη και τις παραγωγικές τάξεις της Θεσσαλονίκης; Δεν ξέρει τι πιστεύει, δεν γνωρίζει τι προτείνει ως «άλλο μείγμα» πολιτικής, και πρέπει να προετοιμαστεί; Συνήθως, «προετοιμάζονται» όσοι σκοπεύουν να παραμυθιάσουν το λαό, όσοι δεν έχουν ξεκάθαρες και ειλικρινείς τοποθετήσεις!
Την ίδια ώρα που ο Σαμαράς το παίζει «τσάμπα μάγκας» στο εσωτερικό απέναντι σε μνημόνια και «δεκανίκια» επέλεξε την οικτρή φυγομαχία σε ένα μοναδικό φόρουμ, όπως η σύνοδος του ΕΛΚ, με τη δυνατότητα άμεσης επαφής και συζήτησης με τους κορυφαίους Ηγέτες της Ευρώπης. Η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Σόιμπλε, ο Φιγιόν, ο… Γκρούεβσκι, ήταν όλοι εκεί! Μόνο ο Αντωνάκης προτίμησε να… προετοιμάζεται για το τι θα πει σήμερα στον Ψωμιάδη!!! Αστείες προφάσεις, χαμένες ευκαιρίες για την προώθηση των ελληνικών θεμάτων και ελεεινή ευρωπαϊκή απομόνωση του κατεξοχήν -μέχρι πρότινος- ευρωπαϊκού κόμματος της Ελλάδας!
Δεν είχαμε απαίτηση, κύριε Σαμαρά, να στείλετε τον Σταύρο Παπασταύρου, που φυσικά δεν επρόκειτο να αποδεχθούν ως εκπρόσωπό σας οι Ευρωπαίοι Ηγέτες! Εσείς έπρεπε να είστε εκεί, παρών στις μεγάλες μάχες προς προαγωγή των εθνικών μας συμφερόντων! Αλλά τι λέμε… Εδώ μιλάμε για το Σαμαρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια :