Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Αστρο-Πελέκη χτύπησε τη Ρηγίλλης


Με το φάντασμα του Βατοπαιδίου να πλανάται πάνω από τη Ρηγίλλης ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς για τη Διεθνή Εκθεση, ενώ οι πολιτικοί μετασεισμοί κυριαρχούν μετά την προχθεσινή κατάθεση-«φωτιά» της συμβολαιογράφου κυρίας Αικατερίνης Πελέκη , συζύγου του πρώην υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η επισήμανση της κυρίας Πελέκη, η οποία έστρεψε τα πυρά της κατά του κ. Κ. Καραμανλή κατηγορώντας τον ότι οι ...........

............ επίμαχες ανταλλαγές της Μονής με το Δημόσιο έγιναν με πολιτική απόφαση του τέως πρωθυπουργού, άναψε φωτιές στη ΝΔ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί εκνευρισμός, καθώς οι ερωτήσεις που αναμένει ο κ. Σαμαράς για το ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Κυριακής δεν προσφέρονται για εύκολες απαντήσεις.

« Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η κυρίαΠελέκη δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και επομένως δεν είχε καμία σχέση με την κυβερνητική λειτουργία » τόνιζαν χθες στενοί συνεργάτες του

Η προχθεσινή κατάθεση-«φωτιά» της συμβολαιογράφου κυρίας Αικατερίνης Πελέκη, συζύγου του πρώην υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής άναψε φωτιές στον κ. Καραμανλή και στη Ρηγίλλης
κ. Καραμανλή, οι οποίοι σημείωναν ότι «δεν υπάρχει λόγος να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός» και συμπλήρωναν: «Ο,τι ήταν να πει το έχει πει».
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, συνεργάτες του κ. Καραμανλή αναφέρουν ότι αν ο τέως πρωθυπουργός κληθεί στην Επιτροπή θα στείλει ένα απαντητικό σημείωμα, στο οποίο θα εξηγεί τις θέσεις του για την πολύκροτη υπόθεση και δεν προτίθεται να παραστεί. Σχετικά με τις φήμες ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα εμφανιστεί στη ΔΕΘ, είναι οριστική η απόφασή του να δώσει το «παρών» αύριο το βράδυ στην ομιλία του κ. Σαμαρά στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ δεν πρόκειται να μιλήσει δημόσια σύντομα.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η ΝΔ για την κυρία Πελέκη, λέγοντας ότι θέλησε προφανώς να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Καστανίδη για τους μάρτυρες που δίνουν στοιχεία στη Δικαιοσύνη και στελέχη του κόμματος υπενθύμιζαν ότι είναι κατηγορουμένη, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλος , αφού είπε ότι οι πολιτικές αποφάσεις δεν είναι οπωσδήποτε και πολιτικά αδικήματα, κατηγόρησε το ΠαΣοΚ ότι προκατασκευάζει ενόχους.

«Η κυρία Πελέκη επιβεβαιώνει όσα λέει και η ΝΔ, ότι δηλαδή δεν υπάρχει ροή πολιτικού χρήματος, ότι δεν υπάρχει χρηματισμός προσώπων και ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο» ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σημείωναν πως ήταν πολιτική, νόμιμη και αξιοπρεπής η απόφαση της ΝΔ και υπενθύμιζαν ότι από τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί δεν φαίνεται ζημιά.
/ / Αρης ΡΑΒΑΝΟΣ / / 

Δεν υπάρχουν σχόλια :