Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ντ. Μπακογιάννη: "Στηρίζω το συνδυασμό του Δ. Γιαννουλάκη"

Τη στήριξη της στον συνδυασμό του Δημήτρη Γιαννουλάκη για τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε και επίσημα η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη από το Ρέθυμνο. Πάντως, είπε πως δεν πρόκειται να παρέχει επίσημα στήριξη σε συνδυασμούς για τις δημοτικές εκλογές.
«Οι λογικές των κομμάτων, των χρισμάτων αδυνατίζουν στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία επιθυμεί να ..........

............ ψηφίσει με τα δικά της, τα τοπικά κριτήρια. Υποστηρίζω έναν συνδυασμό, του κ. Γιαννουλάκη, έναν συνδυασμό Κρητών για την Κρήτη με σύνθημα «ελεύθερα και δυνατά», που δείχνει ότι οι Κρήτες μπορούν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, μακριά από την λογική του μαντριού. Θεωρώ ότι είναι μία σοβαρή προσπάθεια που έχει όραμα, στόχο και θα μπορεί να είναι μία διεκδικητική περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η Κρήτη χρειάζεται να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, να θυμίσουμε ότι δίνουμε υπερπενταπλάσια στο ΑΕΠ της χώρας από αυτό το οποίο εισπράττουμε. Είναι ώρα να μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία», είπε η κα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε εμμέσως στα επόμενα βήματα της, χωρίς να μιλήσει ευθέως για την ίδρυση κόμματος.

«Δεν έχω κρύψει ότι κάτι καινούριο γεννιέται στη χώρα. Όταν βλέπετε ότι τα παλαιά, μεγάλα κόμματα σήμερα δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε το 50% σε όλες τις δημοσκοπήσεις και ένα 60% του κόσμου στέκεται αρνητικά απέναντι τους, στέκεται απέναντι στις παλαιές λογικές, στις λογικές που κυριάρχησαν στη Μεταπολίτευση και μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν. Πιστεύω ότι κάτι καινούριο γεννιέται σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τελείως διαφορετική λογική. Με τη λογική της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, του υγιούς πατριωτισμού. Άρα, αυτό το καινούριο με όλες μου τις δυνάμεις θα το υπηρετήσω», είπε η ανεξάρτητη βουλευτής.
Κατέληξε, δε, ότι «από την Κρήτη θα λάβω υπόψη μου τα μηνύματα, τα οποία έρχονται».
Η ανεξάρτητη βουλευτής επισκέφθηκε διαδοχικά το Νομάρχη και το Δήμαρχο Ρεθύμνου, με τους οποίους είχε σύντομες συναντήσεις και συζητήσεις. Συνοδευόταν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χανίων, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για το νομό Ρεθύμνου, δήμαρχο Αρκαδίου, Μανώλη Μανωλακάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Ρεθύμνου, Κωστή Μαθιουδάκη και άλλους πολιτικούς της φίλους.
/ / goodnet / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :