Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ανάποδη τούμπα με περιστροφή...

Χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του Δελτίου τύπου που όριζε τον Βασίλη Κικίλια, γραμματέα νέας γενιάς και τον όριζε πλέον γραμματέα αθλητισμού. Αναμφισβήτητα αυτή η υπαναχώρηση του Αντώνη Σαμαρά δείχνει πως η οργανωμένη αντίδραση της ΟΝΝΕΔ πέτυχε τον στόχο της. Οδήγησε τον Αντώνη Σαμαρά σε μία καθόλου τιμητική οπίσθια κυβίστηση όταν αντιλήφθηκε πως η ΟΝΝΕΔ όταν κάποιοι θίξουν την ανεξαρτησία της δεν παίζει.
Η διαδικασία που οδήγησε σε αυτή την απόφαση πέρα από το όποιο παρασκήνιο σημαδεύτηκε από την άμεση συσπείρωση ανθρώπων κάτω από ένα κοινό στόχο. Εν μία νυκτί ένα group στο facebook έγινε σελίδα διαλόγου και συντονισμού για το θέμα. Απόντες από την διαδικασία ήταν οι τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους της ΟΝΝΕΔ που μάλλον δεν είχαν τα κότσια να αμφισβητήσουν δημόσια την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Όταν πλέον έγινε γνωστό πως θα αλλάξει την απόφαση ο Αντώνης Σαμαράς βγήκαν μπροστά να δηλώσουν την στήριξη τους στον αγώνα.
Δεν θα τους κρίνω γιατί δεν με ενδιαφέρει. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι περήφανος γιατί οι ΟΝΝΕΔιτες απέδειξαν σε πολλούς από εμάς που περάσαμε από τις τάξεις της πως η ψυχή του ΟΝΝΕΔιτη όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένει ζωντανή. Οι όποιες διαφορές όταν θίγεται η ανεξαρτησία της και η αξιοπρέπεια της περνάνε στο περιθώριο και συστρατεύονται γύρω της όλοι παλιοί και νέοι. Αυτό εμένα μου αρκεί γιατί με κάνει αισιόδοξο για το μέλλον της ίδιας της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :