Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το μήνυμα της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Ντόρα στην συνέντευξη που έδωσε στο Νίκο Χατζηνικολάου, απευθύνθηκε στους ανθρώπους που δεν έχουν τη δική τους πολιτική «φωνή». Αυτή τη στιγμή είναι απογοητευμένοι από την πολιτική συγκυρία και δεν τους εκφράζει μια από τις καθεστωτικές αντιλήψεις των κομματικών επιτελείων. Απευθύνθηκε σε ανθρώπους που έχουν κουραστεί από τα ίδια και τα ίδια. Έχουν χορτάσει από αλήθειες που γίνονται ψέματα και υποσχέσεις που καταλήγουν στάχτες στα μετεκλογικά πεδία της «καμένης γης»! Με το ψέμα και την υποκρισία να κυριαρχεί στα ...

... κόμματα της αντιπολίτευσης και την απαξίωση και την αλαζονεία να κυριαρχεί στην εκάστοτε κυβέρνηση. Λαϊκισμός και στις δύο όψεις του νομίσματος.
Η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη κάλυψε το κενό της πολιτικής που προκάλεσε η ανευθυνότητα και η δειλία των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών. Η εναλλαγή ρόλων στην κυβέρνηση των κομμάτων εξουσίας αντιστρέφει και την πολιτική πρακτική τους. Πριν έλεγε το Πασόκ «όχι σε όλα» και τώρα καταφεύγει στο «όχι» με μεγάλη ευκολία και η νέα Νέα Δημοκρατία. Με τους αναποφάσιστους και δυσαρεστημένους να γίνονται μπαλάκι στα παιχνίδια εξουσίας των κομματικών εξουσιών που κυβερνούν πρακτικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και διαφέρουν ουσιαστικά μόνο σε επίπεδο λέξεων και θεωριών. Πρακτικά εργάζονται πάνω στο ίδιο παιχνίδι εξαπάτησης και ευνοιοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :