Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Και όμως δεν έκλεψαν χθες την παράσταση ούτε ο Barack, ούτε ο George!

Greek mezethaki go Cat Cora. Go Cat go! Η «γάτα» της αμερικάνικης κουζίνας
Την παράσταση έκλεψε η διάσημη ελληνοαμερικανίδα σεφ Κατερίνα Κόρα. Έχει κάμει μόδα, και πάλι, την ελληνική κουζίνα στην Αμερική. Γεννήθηκε το 1967 στο Jackson, Mississippi, όπου η οικογένειά της έχει δική της αλυσίδα εστιατορίων. Παρά του ότι ο παππούς της και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με τα εστιατόρια και σπούδασε Βιολογία, τελικά το γονίδιο νίκησε. Έκαμε τέχνη την ελληνική κουζίνα στην Αμερική επηρεασμένη από τη γιαγιά της Άλμα και την Barbara Tropp, μια άλλη διάσημη σεφ η οποία νικήθηκε πριν λίγα χρόνια από τη μάχη με τον καρκίνο και πριν πεθάνει ζήτησε να μην της στείλουν λουλούδια:"I won't be there to smell them".
Ουσιαστικά η Cat Cora ένωσε τις νότιες γεύσεις με την ελληνική κουζίνα και κατέληξε να είναι σήμερα, 42 ετών, μια από τις πιο διάσημες σεφ της Αμερικής. Έχει δημιουργήσει και το δικό της στυλ ελληνοασιατικής κουζίνας, το "Hellasian". Το αγαπημένο της πιάτο είναι το kota kapama . Είναι διάσημη για το Garlic Couscous , αλλά και το αρνάκι με feta salsa verde.
Σήμερα είναι η μόνη γυναίκα σεφ στο Iron Chef America, όπου πάντα στο τέλος των εκπομπών κερνά ouzo στους υπόλοιπους σεφ. Συμμετέχει ενεργά στο «Chefs For Humanity» αλλά και σε δραστηριότητες της UNICEF και του Napa Valley. Το 2008, της απενεμήθη το βραβείο της Hero Visibility από την Human Rights Campaign.
Σήμερα έχει το δικό της σόου στην αμερικανική τηλεόραση "The Cat Cora Show", συνεργάζεται με πάρα πολλά αμερικάνικα περιοδικά μαγειρικής, όπως το “Bon Appétit” . Και από τον Αύγουστο του 2009 διευθύνει και ένα από τα μεγαλύτερα εστιατόρια του Walt Disney World Resort, στο Orlando της Florida. .... Η ελληνική μαγειρική μας κάνει περήφανους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :