Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Σαμαράς. Όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Ο Α. Σαμαράς επιχαίρει που η κυβέρνηση υιοθετεί μέρος των προτάσεών του και πιέζει για την ταχύτερη υλοποίηση των ανατροπών.
Μάχη για τα συμφέροντα των «φορέων της αγοράς», δηλαδή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δίνει καθημερινά η ηγεσία της ΝΔ, προβάλλοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους ως μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση.
Η Ρηγίλλης εξέφρασε την ικανοποίησή της επειδή η κυβέρνηση ικανοποίησε ένα από «τα 23 μέτρα - ανάσες» για το κεφάλαιο που έχει προτείνει η ΝΔ και αφορά το σκανδαλώδες πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, ύψους 2 δισ. ευρώ, για τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούν νέα πελατεία στις τράπεζες. Ταυτόχρονα, κλιμακώνει τις πιέσεις για γρήγορη υλοποίηση και των υπόλοιπων μέτρων.
Καθόλου συμπτωματικά, ο Α. Σαμαράς ξεκίνησε από χτες έναν ...

... κύκλο επαφών με τους εκδότες και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρη, με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μια συζήτηση «εφ' όλης της ύλης».
«Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση και στην εφαρμογή και των υπολοίπων μέτρων. Κάθε μέρα που περνάει, κάθε ώρα που χάνεται, κάθε λεπτό που χάνεται, χωρίς να υιοθετούνται μέτρα ανάπτυξης, μέτρα-ανάσες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, μπορεί να αποβεί μοιραία για την ελληνική οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Παναγιωτόπουλος, εμφανίζοντας τα φιλομονοπωλιακά μέτρα του κόμματός του ως την μοναδική διέξοδο για να αποφευχθεί η ύφεση.
/ / Ριζοσπάστης / / 

Δεν υπάρχουν σχόλια :