Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Νέος αέρας στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις λόγω Ντόρας!

"Δύο συμφωνίες που οδηγούν στην κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους έλληνες πολίτες υπέγραψε στην Κέρκυρα η Ντόρα Μπακογιάννη με τον αμερικανό αναπληρωτή Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου του ΟΑΣΕ.
Πρόκειται για ένα μνημόνιο κατανόησης και μία συμφωνία, που έρχονται να προστεθούν σε μια ακόμη συμφωνία που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα με την Ελληνική Αστυνομία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον αμερικανό υπουργό, «Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες, θα εργαστούν με ταχείς ρυθμούς για την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο αμέσως προσεχές διάστημα, προσβλέποντας στη θετική επίδραση που θα έχει η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό για την οικονομική συνεργασία, τον τουρισμό και τις επαφές μεταξύ των δύο λαών». Οι συμφωνίες αυτές θα κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση.
Η ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπεγράφη στην Κέρκυρα αφορά στην... ενίσχυση της συνεργασίας για την πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού εγκλήματος, ενώ το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών αφορά στο πρόγραμμα κατάργησης θεωρήσεων των ΗΠΑ και συναφή ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Στις 23 Ιουνίου του 2009 είχε υπογραφεί στην Αθήνα από τον διευθυντή ειδικών εγκλημάτων βίας της ΕΛΑΣ και τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ συμφωνία για την ανταλλαγή πληροφοριών που αφορούν σε τρομοκρατικές πράξεις. Όπως ανέφερε ο κ. Στάινμπεργκ, οι δύο χώρες έχουν πλέον φτάσει στο στάδιο περάτωσης της υπογραφής των προγραμμάτων κατάργησης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει συναφθεί και η αντίστοιχη συμφωνία." (Πηγή: www.dorabak.gr)

Σχόλιο περιοδικού: Τα παραπάνω έλαβαν χώρα στις 28 Ιουνίου 2009, τότε που ο κουρνιαχτός και η μαύρη προπαγάνδα για το... αεροπλάνο των Σκοπίων που ήλθε κι έφυγε "έθαψαν" τις πραγματικά σημαντικές ειδήσεις... Το "σύστημα" προετοιμαζόταν από τότε, ώστε να υποβαθμίζει τις μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη, και όλοι καταλάβαμε το λόγο λίγο αργότερα.... Στις 29 Νοεμβρίου 2009... Εν πάσει περιπτώσει, η αλήθεια, όσο και αν κουκουλώνεται από τους επιτήδειους της παραπληροφόρησης, είναι αυτή που είναι. Και ο κ. Παπανδρέου ας γνωρίζει, ότι σήμερα δρέπει δάφνες επάνω σε έτοιμο, οργωμένο και καλλιεργημένο έδαφος χάρη στις επιτυχείς ενέργειες της προκατόχου του στο ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :