Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Tέλος εποχής για Κυριακού!

Θυμόμαστε όλοι την σφοδρή επίθεση του Κυριακού κατά της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εδώ και πάνω από 1 χρόνο καθώς την θεωρούσε υπεύθυνη για το γεγονός ότι ο σύζυγός της Σ. Κούβελος δεν τον στήριζε για Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Ακούγαμε τότε από τον ΑΝΤ1 ιδιοκτησίας Κυριακού περίεργα πράγματα για κάτι οικόπεδα στον Βόλο, επίθεση χωρίς στοιχεία για την Siemens και φυσικά απόλυτη στήριξη στον Α. Σαμαρά στην εσωκομματική διαδικασία της Ν.Δ. Τελικά όπως φαίνεται τώρα για άλλον έβγαζε το όνομα ο κ. Κυριακού αλλά ο ίδιος είχε την χάρη! Άλλη μία δικαίωση για την Ντόρα;
Διαβάζουμε λοιπόν στο site της Sportday:
Την παραίτηση του από μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπέβαλε ο Μίνως Κυριακού, όπως αποκαλύπτει το sday.gr. O πρώην Πρόεδρος της ΕΟΕ και καναλάρχης ουσιαστικά οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά τη νέα... καταδίκη από το Εφετείο Ναυπλίου (Σημείωση: 28 μήνες εξαγοράσιμη ποινή) που αφορά πλημελημματικές κατηγορίες για πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού. Παράλληλα, ο Κυριακού παραπέμφθηκε για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα να δικαστεί στις 9 Δεκεμβρίου 2010 για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, καθώς και για την αυθαίρετη μεταβολή αιγιαλού και την παράνομη κατάληψη δημοσίου κτίσματος!...
Με την καταδίκη του ο Κυριακού ήταν σίγουρο ότι θα χάσει τη θέση του στην ΕΟΕ καθώς ο νόμος αναφέρει ρητά ότι δεν μπορεί να αποτελεί μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής κάποιος που έχει καταδικαστεί για κακούργημα, όπως είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζούντο Βαγγέλη Σουφλέρη.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος πληροφορήθηκε την καταδίκη του Κυριακού στις 19 Φεβρουαρίου, όταν βρισκόταν στον Καναδά για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αμέσως έδωσε εντολή να σταλεί επίσημο έγγραφο στον εισαγγελέα για να επιβεβαιώσει την καταδίκη.
Ο κ. Κυριακού, ο οποίος ήταν αντίπαλος του Καπράλου στις περσινές εκλογές στην ΕΟΕ και τελικά έχασε, όταν πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη ενέργεια του νυν Προέδρου, απέστειλε αμέσως την παραίτηση του για να προλάβει την απόφαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ η οποία πιθανόν να τον έκρινε έκπτωτο από το αξίωμα του, από τη στιγμή που θα υπήρχε η θετική απάντηση του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με νομικές πηγές , ο Κυριακού κινήθηκε γρήγορα και υπέβαλε την παραίτηση του ώστε να προλάβει να κηρυχθεί έκπτωτος, καθώς η πλευρά του ισχυρίζεται ότι σε περίπτωση που προσφύγει στον Αρειο Πάγο και αθωωθεί για την κατηγορία για τον Αγιο Αιμιλιανό, θα μπορεί να επιστρέψει στα κοινά της ΕΟΕ.
Οπως και να έχει αποτελεί τέλος εποχής για τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη ΜΜΕ, ο οποίος ενώ προσδοκούσε πολλά από την εμπλοκή του στον αθλητισμό, μένει τελικά μόνο με την προεδρία του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.
Το γεγονός της παραίτησης του Μίνωα Κυριακού, ο οποίος ήταν στην Ολομέλεια της ΕΟΕ ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, αποτελεί και νίκη του Σπύρου Καπράλου ο οποίος βλέπει να φεύγει από τη μέση και ο μέχρι πρότινος ισχυρότερος αντίπαλος του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :