Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ομπάμα και Ομάμα μαγειρεύουν ΔΝΤ

Ωραίες οι επισκέψεις καλή και η κατάργηση της βίζας. Το ζουμί πάντως βρίσκεται στις πιέσεις που δέχτηκε ο πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία. Είναι γεγονός ότι από τη συνάντηση Ομπάμα-Παπανδρέου, ο Γιωργάκης βγήκε μούσκεμα. Τράβηξε μεγάλο ζόρι.
Το πραγματικό περιεχόμενο πάντως των πιέσεων τέθηκε στο ΤΡΙΩΡΟ ραντεβού του Γ. Παπακωνσταντίνου στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Εδώ παίχτηκε το παιχνίδι και όχι στο οβάλ γραφείο με τα γλυκανάλατα μπισκοτάκια και τις παρατεταμένες χειραψίες για τα φλας!
Πάντως ο Παπακωνσταντίνου ζήτησε «βοήθεια» από τους υπευθύνους του ΔΝΤ σε επίπεδο «τεχνοκρατικό». Έτσι λένε τη ...

... "νέα αμερικάνικη βοήθεια"! "Τεχνοκρατική"!
Ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να μην συναντήθηκε με τον επικεφαλή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος (απουσίαζε σε πολυήμερο ταξίδι στην Αφρική) αλλά με τους σκληροτράχηλους οικονομολόγους του ΔΝΤ και για πάνω από μια ώρα με τον πανίσχυρο Ολιβιέ Μπλασάρ, το δεξί χέρι του Ντομινίκ Στρος. Ακόμα χειρότερα δηλαδή!
Φυσικά δεν θα μάθουμε προς το παρόν τι συζητήθηκε στη συνάντηση. Θα το δούμε σύντομα στα ….. δελτία των ειδήσεών μας!
Ο Ομπάμα βλέπει θετικά την λύση ΔΝΤ και το ίδιο το ΔΝΤ ψάχνει να βρει ευκαιρία να βάλει χέρι στην Ευρώπη. Μέσω της Ελλάδας να περάσει στα οικονομικά του ευρώ. Ανθίστανται Σαρκοζί και Μέρκελ που δεν θέλουν με τίποτα το ΔΝΤ στα χωράφια τους.
Να δούμε ποιον θα ακολουθήσει ο Γιωργάκης αν και φαίνεται ότι έχει ήδη αποφασίσει …

Δεν υπάρχουν σχόλια :