Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Επέστρεψαν στην ΝΔ όχι μόνο η Ντόρα αλλά και όλοι οι ψηφοφόροι της

Θετικός ήταν ο απολογισμός της συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την Δημοκρατική Συμμαχία στις εκλογές της Κυριακής όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά σε περιοχές όπως η ...


Κρήτη, η Ευρυτανία και η Α' Αθηνών όπου η Ντόρα Μπακογιάννη συγκέντρωνε αξιόλογες δυνάμεις.

Η δημιουργία του λεγόμενου Ευρωπαϊκού μετώπου λειτούργησε συσπειρωτικά και στη Νέα Δημοκρατία αλλά ταυτόχρονα οδήγησε την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΔΗΣΥ στο κόμμα του κ. Σαμαρά.

Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Στο Ηράκλειο η ΝΔ συγκέντρωσε 20,05% ενώ στις 6 Μάιου η ΝΔ είχε 9,13% και η ΔΗΣΥ 8,11%. Στα Χανιά η ΝΔ απέσπασε 20,43% ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει μόλις 8,44% και η ΔΗΣΥ 13,40%, Στο Λασίθι το κόμμα του κ. Σαμαρά απέσπασε 26,76%, πολύ περισσότερο από το 14,05» της προηγούμενης αναμέτρησης ακόμα κι αν προστεθεί το 8,45% της Ντόρας Μπακογιάννη. Στο Ρέθυμνο τέλος η ΝΔ πήρε 24,13% περίπου όσο και το άθροισμα της προηγούμενης εκλογής ( ΝΔ 13,06%, ΔΗΣΕ 12,87%).

Στον νομό Ευρυτανίας το σύνολο των -ισχυρών στο νομό- δυνάμεων της ΔΗΣΥ μεταφέρθηκε στην ΝΔ η οποία πήρε 38,82% . Στις 6 Μάιου η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει 20,09% ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ψηφιστεί από το 18,33%.

Πολύ σημαντική ήταν η άνοδος της ΝΔ στην Α Αθηνών όπου από το 15,79% έφτασε στο 30,92%. Στην αύξηση του ποσοστού ασφαλώς συνέβαλαν οι ψήφοι της ΔΗΣΥ (2,50%) αλλά και το γεγονός ότι φιλελεύθερες δυνάμεις που είχαν ψηφίσει Μάνο- Τζήμερο ( στο σύνολο 7,6%) μεταφέρθηκαν στην ΝΔ. Είναι ενδεικτικό ότι η συμμαχία των δύο κατέρρευσε στην Α Αθηνών στο 2,4%.

2 σχόλια :

Nikos Lioliopoulos είπε...

OI πεσισσοτεροι, οχι ολοι....

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ......ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;;;;
ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΒΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΑ ΜΠΗΚΑΤΕ ΜΕΣΑ....ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΛΗΑ....ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!!
Ρ.Π