Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σαμαράς δεν έχει αλλάξει καθόλου. Η έρημος δεν τον ωφέλησε! [άποψη]

Το φάντασμα της ΠΟΛΑΝ πλανάται στον τρίτο όροφο της Συγγρού. Αν και ο τρίτος όροφος βρίσκεται σε πλήρη επικοινωνία με την Μουρούζη, όπου γίνονται και οι σημαντικές ...


συσκέψεις της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Σαμαράς δεν βρίσκει την ανταπόκριση που θα ήθελε από την κοινωνία. Έχει πιστέψει ότι είναι σωτήρας, ο άνθρωπος! Πληρώνει όμως το παρελθόν του. Έριξε μια ολόκληρη κυβέρνηση που πήγε να κάμει ένα καλό στον τόπο. Τότε που κυριάρχησαν οι εθνικιστικές υστερίες. Τότε που τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα έδωσαν εντολή να πέσει ο Μητσοτάκης και κατάφεραν να κυριαρχήσουν για μια εικοσαετία, γκρεμίζοντας την ελληνική οικονομία και οδηγώντας τον τόπο και τον λαό σε χρεοκοπία.
Ο Σαμαράς και οι πολανίτες του, πιστεύουν ότι αυτό ξεχάστηκε. Νομίζουν ότι πέρασαν την εξορία τους στην "έρημο", οπότε βγήκαν από αυτή αλώβητοι, σώοι και ασφαλείς.

EPP Summit March 2010Η "έρημος" τελικά δεν ωφέλησε τον Αντώνη και αυτό το βλέπουμε από τις σημερινές εμμονές του και την πολιτική του συμπεριφορά με τις ανασφάλειες, τις ακρότητες και τις αστείες ρητορείες για πουκάμισα που δεν αλλάζει και υπογραφές που δεν βάζει ποτέ και πουθενά,  μια και ο λόγος του είναι "συμβόλαιο". Ο κατεξοχήν αναξιόπιστος Έλληνας πολιτικός μας λέει ότι «έχει λόγο»! Όταν την επόμενη ημέρα μόνος του αναιρεί το λόγο του!

Ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του είναι φαντάσματα του παρελθόντος που προσπαθούν να βρουν διέξοδο στο χρεοκοπημένο τοπίο της Ελλάδας με την τακτική «και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα». Έτσι προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι η "έρημος" άλλαξε τον Αντώνη.
Φυσικά και η πολιτική πρέπει να είναι ευέλικτη. Και να προσαρμόζεται στις τρέχουσες εξελίξεις. Ο Αντώνης όμως δεν ελίσσεται! Λέει ενσυνείδητα ψέματα για τα ψηφαλάκια και για προεκλογικούς λόγους. Είναι χειρότερος από τον Παπανδρέου αν και ανήκουν στην ίδια σχολή εξουσιομανίας και εξυπηρέτησης δόλιων συμφερόντων.

ND logo
Η επίσημη πολιτική του Σαμαρά και της παρέας του δεν είναι η ευελιξία, αλλά ο χαμαιλεοντισμός. Ο βασικός κορμός των ιδεών τους κινείται στην ακροδεξιά και κατά περίστασιν προσαρμόζονται στο εκάστοτε κοινωνικό πρόβλημα. Τα άκρα εξάλλου πάντα χρησιμοποιούσαν αυτά τα κόλπα για να φαίνονται αρεστοί στο λαό και την κοινωνία.
Οι Πολανίτες ξέρουν από αυτά τα δρομολόγια και φαίνεται ότι το εισιτήριο που έκοψαν το 1993 ήταν one way! Εκεί έμειναν και ούτε πρόκειται να επιστρέψουν.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας : ο Σαμαράς και η παρέα του πασχίζουν να διαφοροποιηθούν από ένα καταδικασμένο παρελθόν. Τη Νέα Δημοκρατία την χρησιμοποιούν ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, αν και δεν τους έχει βοηθήσει καθόλου. Το θαύμα δεν έγινε γιατί δεν μετάνιωσαν πραγματικά και ούτε πρόκειται.

Ο Σαμαράς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πιο μαύρες σελίδας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Κάθε προσπάθεια διαφοροποίησης από το παρελθόν απλά ενισχύει το παρελθόν. Η προσωπική ιστορία του Σαμαρά είναι που δημιουργεί τα προβλήματα και όχι ο ελληνικός λαός που δεν γίνεται δεξιός ή «λαϊκός»! Ο ελληνικός λαός δεν φταίει σε τίποτα στους πολανίτες. Αυτοί να ψάξουν τις αιτίες που οδηγήθηκαν στην έρημο, αν και δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την αλήθεια κατάματα. Η αλήθεια πάντα τους τρόμαζε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :