Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πιο δυνατή η Δημοκρατική Συμμαχία, μετά την αποβολή των παλαιοδεξιών βαριδίων και οπορτουνιστών θεσιθήρων

Ακόμη και οι μη φιλικές προς τη Δημοκρατική Συμμαχία δημοσκοπήσεις* δεν μπορούν πλέον να αποκρύψουν τη συνεχή και σταθερή άνοδο της απήχησης του νέου Κινήματος στο Λαό.
Η είσοδος στη Βουλή είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, με ζητούμενο μόνο το μέγεθος του ποσοστού των ψήφων που θα εξασφαλίσει η Συμμαχία στις επόμενες εκλογές.
Αλλά και επ’ αυτού θεωρούμε, ότι -όπως το έχει διακηρύξει και η πρόεδρος, Ντόρα Μπακογιάννη- η ΔΗΣΥ θα είναι η έκπληξη των εκλογών.
Ο πανικός του συστήματος Σαμαρά, οι απειλές, τα



προβοκατόρικα δημοσιεύματα περί...
δήθεν επιστροφής της Ντόρας «στο μαντρί», αποκαλύπτουν το άγχος και την απογοήτευση όσων είχαν πιστέψει πως η Συμμαχία ιδρύθηκε τάχα από «γινάτι» της Ντόρας. Η από κοινού κατάρρευση και των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων αποδεικνύει, ότι υφίσταται τεράστιο κενό εκπροσώπησης των μετριοπαθών και λογικών πολιτών, που αναζητούν φωνή σοβαρότητας και ευθύνης χωρίς λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. Και αυτά -όσον αφορά τουλάχιστον τον κεντρώο και κεντροδεξιό χώρο- εντοπίζονται πλέον μόνο στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η αύξηση των ποσοστών που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες -και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες- ακολούθησε την «αποχώρηση» κάποιων παλαιοδεξιών καταλοίπων που καιροσκοπικά και χωρίς αρχές είχαν εισδύσει στη Συμμαχία, ένα χρόνο πριν. Κάτι βο(υ)λευτές ανεμοδούρες που αλλάζουν κόμματα πιο γρήγορα κι απ’ τα πουκάμισά τους, κάτι συνδικαλιστές με παλαιοκομματική κρατικίστικη νοοτροπία, κάτι αποτυχημένοι αντιδήμαρχοι που αποπέμφθηκαν από τις θέσεις ευθύνης τους, είναι οι θλιβερές μεμονωμένες περιπτώσεις «παραιτήσεων» από τη Συμμαχία. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για αποχωρήσεις, αλλά για αποβολές ενός υγιούς νέου οργανισμού, που ωριμάζοντας «αφοδεύει» την πολιτική περιττωματική ύλη των νοσταλγών του παλαιοκομματισμού.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε πράξη πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα υποδεικνύει, ότι όσο αποκόπτονται από το σώμα αυτά τα καρκινώματα του χθες, τόσο η Δημοκρατική Συμμαχία βγαίνει κερδισμένη και με καθαρό και σαφές φιλελεύθερο και δημοκρατικό προφίλ. Και ο Λαός, στην παρούσα φάση, δεν συγχωρεί «αλληθωρίσματα» και ήξεις-αφήξεις. Επιζητεί ξεκάθαρες και ειλικρινείς τοποθετήσεις, μια και διαπιστώνει κάθε μέρα και πιο πολύ, ότι στα σημερινά χάλια μας έφεραν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα θολά «οράματα» και οι... «ήπιες προσαρμογές».

*Λέγοντας «μη φιλικές προς τη Δημοκρατική Συμμαχία δημοσκοπήσεις» εννοούμε γκάλοπ που χρηματοδοτούνται και δημοσιεύονται σε ΜΜΕ εχθρικά προς τη Συμμαχία και φιλικά προς τη ΝΝΔ του Σαμαρά, όπως λ.χ. η πρόσφατη έρευνα της RASS στο «ΠΑΡΟΝ» του Κουρή, που καταγράφει άνοδο της Συμμαχίας από τον περασμένο Σεπτέμβρη

Read more: http://defrejus.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :