Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Προϋπολογισμός Βενιζέλου με συνυπογραφή ΝΔ-ΛΑΟΣ


«ΝΔ και ΛΑΟΣ υιοθέτησαν πλήρως τον προϋπολογισμό Βενιζέλου» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2012.
«Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που μπήκαν στην κυβέρνηση αποφάσισαν να 
υιοθετήσουν εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό του κ. Βενιζέλου. Γιατί το έκαναν αυτό; Απλούστατα για να μην αναλάβουν το κόστος να τον αλλάξουν» τόνισε η κυρία Μπακογιάννη.
 
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός αντί να κόβει δαπάνες, βάζει φόρους και
δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Και αυτό γιατί «οι φορολογούμενοι, πολλοί εκ των οποίων έχουν εξαντλήσει τη
φοροδοτική τους ικανότητα, θα καταφύγουν στη φοροδιαφυγή, την φορο-αποφυγή, κλπ. ώστε η όποια κυβέρνηση θα ψάχνει πάλι χρήματα, ξανά και ξανά, από τους πρώτους μήνες του 2012». 

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως απορρίπτει το χαράτσι της ΔΕΗ και πρότεινε δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα όπως την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και περικοπή των υψηλών συντάξεων στις ΔΕΚΟ. 

«Πρέπει να μαζέψουμε τα έσοδα από τους φοροφυγάδες και να τα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά και μόνο για τη μείωση της επιβάρυνσης στους έντιμους φορολογούμενους»είπε η κυρία Μπακογιάννη. «Για να το κάνουμε αυτό πρέπει όμως να αποκτήσουμε και πάλι υπουργείο και υπουργό Οικονομικών. Δεν μπορεί πλέον ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας να κάνει δύο δουλειές. Να διορίσει άμεσα ο πρωθυπουργός υπουργό Οικονομικών και να κρατήσει ο κ. Βενιζέλος μόνο το υπουργείο Οικονομίας» κατέληξε..

Δεν υπάρχουν σχόλια :