Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Οι παιδαριώδεις εξηγήσεις της άρνησης του Σαμαρά να υπογράψει.

Ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί ν’ αρνείται να δεσμευθεί εγγράφως ότι θα τηρήσει στο σύνολο της τη Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και μετά τις επόμενες εκλογές. Οι Ευρωπαίοι δανειστές ζητούν να υπάρχει η δέσμευση πριν αρχίσουν να εκταμιεύουν νέα ποσά.
Το ζήτημα είναι πια χρονικά κρίσιμο επειδή, αν δεν εκταμιευτεί εντός των 


επομένων ημερών η 6η δόση, η Ελλάδα θα βρεθεί σε αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Η Ν.Δ. εξηγεί ότι η άρνηση του κ. Σαμαρά οφείλεται σε υψηλή συναίσθηση εθνικής αξιοπρέπειας δεδομένου ότι έχει ήδη εγγυηθεί 5 φορές τη στήριξη των αποφάσεων του Οκτωβρίου ώστε να περισσεύει μια 6η υπογραφή του.

Δυστυχώς οι δανειστές έχουν το πάνω χέρι, επειδή έχουν τα λεφτά και τα θύματα θα είναι Έλληνες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι.

Δύο τινά μπορούν λογικά να συμβαίνουν: είτε ο κ. Σαμαράς αρνείται να υπογράψει για παιδιάστικο επικοινωνιακό νάζι, είτε αρνείται για λόγους ουσίας επειδή δεν επιθυμεί να τηρήσει τις προβλέψεις της Συμφωνίας εφ’ όσον μετά τις εκλογές αναλάβει την πρωθυπουργία.

Και στις δύο περιπτώσεις διακρίνω ελάττωμα στον κ. Σαμαρά. Στην πρώτη περίπτωση επειδή το επικοινωνιακό νάζι θα έχει τελείως ασύμμετρες συνέπειες για τον Ελληνικό λαό. Στη δεύτερη επειδή αν πράγματι διαφωνεί με τις πρόνοιες της Συμφωνίας οφείλει να μας τις πει. Να τις πει σε μας και στους εταίρους μας στην Ευρώπη. Οφείλει να εξηγήσει τι ακριβώς θα θελήσει να αλλάξει στη Συμφωνία αν αναλάβει πρωθυπουργός. Οφείλει να εξηγήσει γιατί οι αλλαγές αυτές δικαιολογούν τον κίνδυνο να κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς ο κ. Σαμαράς, με τις παιδαριώδεις εξηγήσεις της άρνησης του να υπογράψει, προσφέρει κακή υπηρεσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ν.Δ. Η στάση του κάνει τους δανειστές καχύποπτους. Δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι οφείλεται σε επικοινωνιακό νάζι και ευλόγως θεωρούν ότι ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να τηρήσει τη Συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :