Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο Γιούνκερ προς Σαμαρά, για την 6η δόση


 Στον αέρα βρίσκεται και πάλι η εκταμίευση της έκτης δόσης καθώς οι ευρωπαίοι δεν πείθονται και δεν αρκούνται από την επιστολή Σαμαρά προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πιστεύοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 
αντιφατικός στην συμπεριφορά του. Οι Βρυξέλλες έχουν αρχειοθετήσει όλες τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ ως προς τη συμφωνία του Οκτωβρίου, τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την κυβέρνηση συνεργασίας, τις οποίες χαρακτηρίζουν αντιφατικές και δίγλωσσες.

Μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης, η οποία κράτησε μία ώρα, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σε δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup στάλθηκε ουσιαστικά τελεσίγραφο στις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις ότι πρέπει οι υπογραφές να έχουν φτάσει στις Βρυξέλλες μέχρι την Τρίτη 29 Νοεμβρίου οπότε συνεδριάζει το Eurogroup.



Αυτό που ζητείται πλέον από τους Ευρωπαίους από τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως», είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές.

Κι αυτό διότι στην επιστολή προς το ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015.

Μάλιστα, στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι όταν η «μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου» ολοκληρώσει την αποστολή της, θα πρέπει να «τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές», προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.

Επιπλέον τονίζεται από τις Βρυξέλλες, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απευθύνει την επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :