Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Θριαμβευτική πορεία της Ντόρας στον περήφανο λαό του Μυλοποτάμου [video από τις επισκέψεις σε Ζωνιανά και Λιβάδια]

Απ’ άκρη σ’ άκρη η Λεβεντογέννα Κρήτη στέλνει Ελεύθερα και Περήφανα το μήνυμα της αλλαγής και της νίκης!
Η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με τους εκλεκτούς υποψηφίους του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» στο νομό Ρεθύμνου περιόδευσαν χθες, Δευτέρα 01/11/2010, στον ηρωικό Μυλοπόταμο: Τα κεφαλοχώρια Πέραμα, Γαράζο, Αξός, Ανώγεια, Ζωνιανά, Λιβάδια και άλλα μικρότερα χωριά της περιοχής.
Η υποδοχή των Μυλοποταμιτών ήταν συγκινητική. Σε μια εποχή πολύ δύσκολη για πολιτικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, σε καιρούς απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, οι περήφανοι Κρήτες έστειλαν... ηχηρό μήνυμα ελπίδας και εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της Αρχηγού, όπως αποκαλούσαν όλοι την κυρία Μπακογιάννη.
Ο Μυλοπόταμος, μια περιοχή προνομιακή για την σημαντική πολιτική οικογένεια των Κεφαλογιάννηδων (τόπος καταγωγής τους) στοιχήθηκε αποφασιστικά πίσω από την προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη, διατηρώντας ταυτόχρονα το σεβασμό και την αναγνώρισή του για την προσφορά και το έργο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, πατέρα της βουλευτού της ΝΔ στο Ρέθυμνο, Όλγας.
«Αγαπούμε το γιατρό, αναγνωρίζουμε τη μεγάλη του προσφορά στον τόπο μας, όμως εμείς Προδότες δεν ψηφίσαμε ποτέ και δεν θα ψηφίσουμε ποτέ!!!» ήταν το «χαστούκι» των Μυλοποταμιτών με παραλήπτη το Σαμαρά και τη ΝΝΔ... «Άλλωστε, η Όλγα πέρυσι έδινε τη μάχη για τη Ντόρα! Εμείς παραμένουμε σταθεροί, εκείνη άλλαξε...», ήταν τα σχόλια διαμαρτυρίας κάποιων άλλων.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία της Ντόρας στο καφενείο του «Πόλου» (Παύλου Παρασύρη) στα Ζωνιανά. Από κει είχε ξεκινήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την πολιτική του πορεία στο λαό της Κρήτης το 1977, μαζί με τον μακαρίτη τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Το καφενείο είναι γεμάτο από ιστορικές φωτογραφίες του Ψηλού, του Παύλου, του Ελευθερίου Βενιζέλου και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων του Φιλελεύθερου Κέντρου. Υποψήφιος της «Μάχης για την Κρήτη» από τα Ζωνιανά ο πολύ γνωστός από τις εμφανίσεις του και στα ΜΜΕ, Γρύλλος Παπαδάκης, επιτυχημένος και μαχητικός αγροτοκτηνοτρόφος, επιχειρηματίας και πολύτεκνος (με 6 παιδιά!).
Στα ιστορικά Ανώγεια τη Ντόρα υποδέχθηκε πλήθος κόσμου με επικεφαλής το Λεβέντη παπά-Αντρέα Κεφαλογιάννη. Στο Δημαρχείο των Ανωγείων η ανεξάρτητη βουλευτής μίλησε ενώπιον θερμού και πολυπληθούς ακροατηρίου παρουσία του νυν δημάρχου (και υποψηφίου) Σωκράτη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) και του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Δραμουντάνη (ΠΑΣΟΚ). Αμφότεροι επέδειξαν ιδιαίτερη θερμότητα προς τη Ντόρα, όπως άλλωστε και οι δήμαρχοι των περιοχών που προηγήθηκαν, στο Πέραμα ο κ. Μαυρομάτης και στο Γαράζο ο κ. Κόκκινος (υποψήφιος για το νέο διευρυμένο Δήμο Μυλοποτάμου).
Η κατάληξη της 7ωρης μεγάλης περιοδείας έγινε στα ιστορικά Λιβάδια, μεγάλο κεφαλοχώρι του ορεινού Μυλοποτάμου), όπου ο υποψήφιος της «Μάχης για την Κρήτη», Μιχάλης Βάμβουκας (πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 2006) είχε προετοιμάσει παραδοσιακό κρητικό τσιμπούσι, στο οποίο παρακάθισε πλήθος κόσμου.
Καθοριστική και σημαντική σε όλο αυτόν τον αγώνα ήταν, όπως πάντα, η συμβολή του ανεξάρτητου βουλευτή Χανίων, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος στηλίτευσε πολύ σκληρά τόσο τα ψέματα του Γιώργου Παπανδρέου («λεφτά υπάρχουν») όσο και τον απίστευτο λαϊκισμό του Αντώνη Σαμαρά, του ανθρώπου που -όπως τόνισε επευφημούμενος- «πλήγωσε όσο κανείς άλλος την παράταξη τη δεκαετία του 1990»!
Λεβέντης Λιβαδιώτης ζήτησε να καταχωρηθεί η παρακάτω δήλωσή του, που εκφράζει το κυρίαρχο και πλειοψηφικό ρεύμα στην Κρήτη: «Ευχαριστούμε την κ. Μπακογιάννη που ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου κόμματος για τις 21 Νοεμβρίου. Γιατί μας έβγαλε από ένα μεγάλο... αδιέξοδο. Τα Λιβάδια ποτέ δεν ψήφισαν Προδότες και ούτε πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν!»

Δείτε τα παρακάτω βίντεο με στιγμιότυπα από την περιοδεία της «Μάχης για την Κρήτη» στο Μυλοπόταμο...

Η Ντόρα στα Ζωνιανά_1-11-2010

Η Ντόρα στα Λιβάδια_1-11-2010_1o

Η Ντόρα στα Λιβάδια_1-11-2010_2ο

Δεν υπάρχουν σχόλια :