Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Στις δύσκολες αυτές στιγμές η κυβέρνηση πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη

Μια κυβέρνηση πρέπει πάντα να εμπνέει εμπιστοσύνη για να μπορεί να κυβερνά απρόσκοπτα.
Όταν χάνεται το κοινωνικό αυτό συμβόλαιο η κυβέρνηση οδηγείται εκ των πραγμάτων σε εκλογές και εφόσον υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια στην πολιτική πιάτσα, ηττάται και παραδίδει σε αυτόν που πείθει ότι έχει λύσεις.
 Η ύπαρξη του μνημονίου επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την θέσει της κυβέρνησης αλλά και η αντιπολίτευση κρίνεται! Ιδίως όταν και η αντιπολίτευση έχει βάλει το χεράκι της στην κρίση.
Η «ουδετερότητα» που επέλεξε ο πρωθυπουργός απέναντι στα εκβιαστικά διλλήματα της ................
.................. Νέας Νέας Δημοκρατίας ήταν εξαρχής λάθος. Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι ο Βοναπάρτης Σαμαράς θα εκμεταλλεύονταν το …. κενό. Ποιός Καλλικράτης και ποιός αυτοδιοικητικός χαρακτήρας; Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιληφθεί τον αρρωστημένο συνωμοτικό χαρακτήρα των Πρωτοσυμβούλων του Αντώνη και ούτε έχει ερευνήσει το ύποπτο ακροδεξιό παρελθόν τους. Ακροδεξιά χωρίς λαϊκισμό δεν γίνεται! Πάνε μαζί ιστορικά και διαχρονικά. Ήταν πασιφανές ότι τα αντωνάκια θα ανέβαζαν τους τόνους σε επίπεδο φτηνού, συνθηματολογικού και πιασάρικου λαϊκισμού. Η απάντηση απαιτεί επίσης εκβιαστικά διλλήματα. Μόνο που ο λαός αποφασίζει. Και ο λαός ως συνήθως δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Πέφτει εύκολα θύμα επικοινωνιακών εντυπωσιασμών. Έτσι έλεγε και ο Παπανδρέου. Με το «Λεφτά Υπάρχουν»! με φτηνό λαϊκισμό που γκρεμίστηκε μπροστά στο πρώτο κύμα πραγματικότητας. Έτσι προσπαθεί να εκδικηθεί ο Αντώνης τον Παπανδρέου. Με επικοινωνιακά τερτίπια. Μόνο που η πραγματικότητα είναι εδώ. Κανένας δεν θα μείνει άπραγος όταν ο αντώνης θα λέει ότι «δεν ήξερα πόσο καμένη είναι η γη»! ο λαός τότε θα έχει πραγματικό δικαίωμα πυρπολισμού της γης γιατί η οικονομία είναι αμείλικτη. Και απαιτεί θυσίες και όχι ουτοπικούς μηδενισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια :