Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία, Μνημόνιο.. Το Ψέμα και η Υποκρισία!

Τα παρακάτω αποτελούν απάντηση στα κεντρικά σημεία της ομιλίας του κ. Σαμαρά, ως αυτά αναφέρονται στο παρακάτω άρθρο:
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ
http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_5241.html
---
Αυτά που δεν μας εξήγησε ο Σαμαράς είναι:
* Γιατί η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπερ του Μνημονίου στην Ευρωβουλή, όπου θα μπορούσε να το σταματήσει αφού ήταν κατά του;
* Γιατί οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ κάνουν τις εξής δηλώσεις και δεν υπάρχει αντίδραση από το κόμμα - το οποίο μάλιστα τα προωθεί σε Δ.Τ.;
  1. «Η Νέα Δημοκρατία δεν αρνήθηκε το μηχανισμό στήριξης ποτέ. Το αντίθετο μάλιστα. Ευχαρίστησε τους εταίρους μας για τη .............. ...................βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα»
  2. «Κάθε ερμηνεία που εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε αντίθεση με την ύπαρξη του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ένωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.»
  3. «Η ΝΔ ουδέποτε αντιτάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας. Είχε άλλη αντίληψη για τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί»
  4. «Επαναλαμβάνω, η ΝΔ δεν αντιτάχθηκε στον Μηχανισμό Στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ. Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των εταίρων μας και τους ευχαριστούμε για την στήριξή τους.»
  5. «Ως έλληνας ευρωβουλευτής θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τη βοήθεια που έλαβε η χώρα μου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο οποίος σε συνδυασμό με σκληρά αλλά ως επί το πλείστον αναπόφευκτα μέτρα απέτρεψε το άμεσο αδιέξοδο στο οποίο οδηγείτο η ελληνική οικονομία... »
  6. «δεν καταψηφίστηκε η συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ, αλλά τα μέτρα λιτότητας που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση»

* Πως ο κύριος Σαμαράς λέει πως απέρριψε το Μνημόνιο, όταν ο ίδιος έχει κάνει τις παρακάτω δηλώσεις:
  1. «Το καταψηφίζουμε! Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ…»
  2. «Είπα «όχι» στα μέτρα που μας πρότειναν. Αυτό το ερώτημα τέθηκε στη Βουλή. Δεν μας ρώτησαν αν πρέπει να πάρουμε τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης. Εδώ που μας έφεραν δεν υπάρχει άλλη λύση.»
  3. «Θα πω κάποια ρητορικά ερωτήματα. Μας λέτε: «όταν η Ελλάδα ζητά από τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να ψηφίσουν τη χρηματοδότηση, πώς εσείς την καταψηφίζετε;». Απαντώ. Τα άλλα κοινοβούλια ψηφίζουν βοήθεια προς την Ελλάδα, εμείς ψηφίζουμε για συγκεκριμένα μέτρα.» (Ορίστε η Απάτη!)
  4. «θα σεβαστούμε, παρά τις διαφωνίες μας, τους όρους που θα ψηφίσει η ελληνική Βουλή, γιατί η ελληνική πολιτεία έχει συνέχεια. Θα εγγυηθούμε τα χρήματα που θα δώσουν οι εταίροι μας και το Διεθνές Ταμείο»
  5. «Η Κυβέρνηση το στηρίζει το νομοσχέδιο και θα το περάσει. Έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εμείς οφείλουμε να το απορρίψουμε, για να μπορούμε να χαράξουμε άλλο δρόμο και να πείσουμε γι’ αυτόν το δρόμο.»

    * Γιατί αν κατά τις τωρινές δηλώσεις του Σαμαρά: «Ο κ. Σαμαράς έδειξε, αντίθετα, ότι υπήρχαν τότε περιθώρια διαπραγμάτευσης αλλά η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε το παραμικρό», ο Σαμαράς κατά την ημέρα ψήφισης, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ; Αν την ημερομηνία της ψηφοφορίας, ο Σαμαράς είχε Εναλλακτικές, γιατί δεν τις ανέφερε στην αγόρευσή του;.. Γιατί ψήφισε "όχι στα μέτρα", σε αντίθεση όλων των άλλων που ψήφισαν "ναι στην χρηματοδότηση", και δεν ψήφισε "όχι, γιατί υπάρχουν ακόμα εναλλακτικές";... Γιατί απλά, δεν υπήρχαν ΓΝΩΣΤΕΣ εναλλακτικές τότε. Στην συζύτηση για το Νομοσχέδιο του μνημονίου, κανένας δεν κάνει εναλλακτική πρόταση δανεισμού! - Ούτε ο ίδιος ο Σαμαράς που μιλάει ΤΩΡΑ για εναλλακτικές.

    Μάλιστα ο ίδιος ο Σαμαράς λέει: "Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον.", "Εδώ που μας έφεραν δεν υπάρχει άλλη λύση."... Άρα με τι θράσος μιλάει τώρα για... εναλλακτικές; Μήπως μιλάει για ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ;... Αν μιλάει για πριν την Ψηφοφορία, με τι θράσος βγαίνει και κατηγορεί το ΛΑ.Ο.Σ επειδή αυτό ψήφισε υπερ της μοναδικής και απαραίτητης λύσης, κάτι που αυτός δεν τόλμησε να το κάνει γιατί... ήθελε εκ του ασφαλούς να χαράξει άλλο δρόμο και να πείσει γι' αυτόν;

    Ας μην μας κοροϊδεύει λοιπόν ο κ. Σαμαράς.
    Ναι, το ΠΑΣΟΚ σκοπίμως μας πήγε στο ΔΝΤ - όποιος κοιτάει τα γεγονότα το καταλαβαίνει - αλλά το να μετατρέπει ο Σαμαράς το "όχι" του στα Μέτρα του ΠΑΣΟΚ, σε "όχι" στο μνημόνιο, το οποίο το θεωρεί ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για εκείνη την στιγμή, και να κατηγορεί με όλο το μηχανισμό του το ΛΑ.Ο.Σ. που ψήφισε ότι ακριβώς ψήφισαν όλοι οι άλλοι - και ο Σαμαράς(ΝΔ) στην Ευρωβουλή: "ΝΑΙ" στο μνημόνιο (την απαραίτητη και μοναδική λύση κατά Σαμαρά) και "όχι στα μέτρα", είναι πραγματικά ανήθικο.
Επίσης δεν κατάλαβα.. ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΟΙΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΠΟΧΗ;.. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;.. Δηλαδή τώρα εγώ θα πρέπει να ψηφίσω Κικίλια ενώ δεν τον κρίνω κατάλληλο για την Περιφέρειά μου, γιατί πρέπει να δείξω πως είμαι κατά των μέτρων του ΠΑΣΟΚ;.. Προς τι η αλλοίωση του θεσμού των εκλογών, σε μια τέτοια κρίση, όπου αντί να ψηφίζουμε τον καλύτερο για την περιοχή μας, ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, μας επιβάλλουν να ψηφίσουμε το πιο καλό υποσχόμενο κόμμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια :