Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Γραφείο στο σπίτι!

Τα πράγματα έχουν αλλάξει, ίσως δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε κάθε μέρα στο γραφείο ή πάλι μπορεί να προτιμάτε να εργάζεστε πλέον από το σπίτι. Χρειάζεστε όμως ένα καλό και οργανωμένο χώρο εργασίας. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και πιάστε δουλειά! ...........

.................Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από την άμεση και γρήγορη πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ηλεκτρονική επικοινωνία. Τη στιγμή που τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν τουλάχιστον έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός χώρου που να εξυπηρετεί μεγαλύτερες ή μικρότερες ανάγκες εργασιακού περιβάλλοντος ή απλά μια γωνιά μελέτης. Το home office είναι προϋπόθεση του σύγχρονου τρόπου ζωής και ο κανόνας υποστηρίζει ότι κάθε σπίτι με την κατάλληλη πρακτική μελέτη έχει τη δυνατότητα να το φιλοξενήσει.

* Είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσετε το ιδανικό σημείο του σπιτιού, όπου θα φιλοξενηθεί το γραφείο. Μια γωνιά του καθιστικού που βρίσκεται κατά προτίμηση μακριά από την τηλεόραση, η τραπεζαρία που δεν χρησιμοποιείται συχνά, ένα ευρύχωρο χολ ή ένας διάδρομος, ακόμη και ένα τμήμα του υπνοδωματίου μπορούν να μετατραπούν σε ένα λειτουργικό χώρο εργασίας. Είναι εντυπωσιακό πώς μια ελάχιστη επιφάνεια, όπως για παράδειγμα το μέρος κάτω από την εσωτερική σκάλα, μπορεί να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικά λειτουργικό εργασιακό χώρο.
* Αφού λοιπόν εντοπίσετε το σημείο, φροντίστε να μεταφέρετε με τη βοήθεια ενός τεχνικού τις παροχές του ηλεκτρικού και του τηλεφώνου που θα σας χρειαστούν.
* Στη συνέχεια αποφασίστε εάν θέλετε το γραφείο σας να βρίσκεται σε κοινή θέα ή εάν είναι προτιμότερο να καμουφλάρεται όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Εάν επιλέξετε την πρώτη λύση, φροντίστε να το εξοπλίσετε με ένα πρακτικό τραπέζι εργασίας το οποίο να εκμεταλλεύεται όλον τον διαθέσιμο χώρο και συνοδέψτε το με ένα τροχήλατο έπιπλο, κατά προτίμηση κλειστό, όπου θα αποθηκεύσετε όλα τα απαραίτητα. Εάν διαλέξετε τη δεύτερη λύση, αναζητήστε στην αγορά ένα πρακτικό έπιπλο που ανοίγει και κλείνει, στα πρότυπα του παραδοσιακού σεκρετέρ ή ένα έπιπλο roll top. Ιδιαίτερα εάν έχετε φορητό υπολογιστή, η λύση αυτή ενδείκνυται αφού δεν φορτώνει το περιβάλλον με παραπάνω στοιχεία. Είναι προφανές ότι και στις δύο περιπτώσεις μετά την εγκατάσταση πρέπει να φροντίσετε ιδιαίτερα το συμμάζεμα των καλωδίων, το οποίο δημιουργεί αίσθηση ακαταστασίας.
* Τα καθίσματα εργασίας έχουν πάψει προ πολλού να είναι ακαλαίσθητα και ογκώδη. Σήμερα μπορείτε να βρείτε στην αγορά πληθώρα κομψών, αναπαυτικών και λειτουργικών καθισμάτων και μάλιστα σε διάφορες τιμές. Αυτό που θα επιλέξετε δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει με τα υπόλοιπα καθίσματα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η διαφορετική χρήση του επιτρέπει να δημιουργεί ακόμη και αντίθεση στο χρώμα, το υλικό επένδυσης ή και το στυλ του. Το μόνο ζητούμενο είναι να είναι ανατομικό για να μην κουράζει το σώμα.
* Αν υπάρχουν διαθέσιμα τετραγωνικά μπορείτε να οριοθετήσετε το γραφείο σας, χρησιμοποιώντας μια βιβλιοθήκη διπλής όψης, μια πόρτα φυσαρμόνικα, ένα συρόμενο παραβάν, ακόμη και μια βαριά κουρτίνα.
* Για την αρχειοθέτηση χρησιμοποιήστε τα ειδικά συστήματα οργάνωσης, όπως ομοιόμορφα ντοσιέ και κουτιά διαφόρων μεγεθών από χαρτόνι, πλαστικό, πλεξιγκλάς ή και δέρμα. Μην ξεχνάτε ότι η τάξη εξασφαλίζει περισσότερο χώρο και δημιουργεί παράλληλα μια ολοκληρωμένη διακοσμητική λύση.
* Ενα σημαντικό στοιχείο για τη σωστή λειτουργία του γραφείου είναι ο φωτισμός. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, τοποθετήστε το έπιπλο κοντά στο παράθυρο και εξοπλίστε το οπωσδήποτε με ένα φωτιστικό γραφείου, έστω κι αν υπάρχει διάχυτο φως στον χώρο.

Προσαρμόστε τις παραπάνω συμβουλές στις δικές σας ανάγκες. Εμείς σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :