Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Χατζημαρκάκης:Ανάγκη επιχειρηματικής ενίσχυσης της Ελλάδας

Συζήτηση με θέμα την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τις συνέπειές της για την επιχειρηματικότητα στην Γερμανία, διοργανώθηκε στην Κολονία, από το παράρτημα της Ένωσης Επιχειρηματιών Γερμανίας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος με τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων και πρόεδρο του DHW, Γιώργο Χατζημαρκάκη.
Επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει τεράστια ανάγκη για εντατική επιχειρηματική δραστηριοποίηση στην Ελλάδα, που όπως είπε ...........

........ χαρακτηριστικά «φαίνεται να ανασάνει», ο κ. Χατζημαρκάκης κάλεσε όλους τους Ευρωπαίους να επιδείξουν αμοιβαία αλληλεγγύη κατά την περίοδο διαχείρισης κρίσεων.
Παράλληλα, τόνισε ότι ήλθε πλέον η «ώρα των ομογενών» να στηρίξουν την πατρίδα τους. «Το ελληνικό πνεύμα, η θέληση για ανανέωση και μία μεταρρύθμιση που θα συνοδεύεται εποικοδομητικά από την Ε.Ε. είναι τα δομικά στοιχεία για ένα καλύτερο ελλαδικό μέλλον», επισήμανε-μεταξύ άλλων- ο κ. Χατζημαρκάκης.
«Η ελληνική κρίση είναι και ευρωπαϊκή κρίση. Αρκεί να δει κανείς τα τεράστια προβλήματα της χρηματοδότησης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και το καταπιεστικό χρέος σε ομοσπονδιακή κλίμακα. Η Ευρώπη πρέπει ενωμένη, με την ισχυρή της οικονομική δύναμη και την ανάλογη αλληλεγγύη να αδράξει τις ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης. Η κοσμοπολίτικη και οραματική σκέψη ήταν πάντοτε αρετές των Ελλήνων», επισήμανε από την πλευρά του ο επί κεφαλής της Ένωσης Επιχειρηματιών Γερμανίας, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Herbert Schulte.
Αναφερόμενος στη σημασία του εντατικού διαλόγου με τον γερμανο-ελληνικό συνεργαζόμενο φορέα DHW, ανέφερε, ότι μόνο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία υπάρχουν πάνω από 7.000 επιχειρήσεις, που ανήκουν σε ελληνικής καταγωγής άτομα. Οι επιχειρήσεις αυτές συμβάλουν, στο τοπικό ΑΕΠ με έναν ετήσιο τζίρο της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :