Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΕΣΕΕ: Καλοί οι Κινέζοι, αλλά… μην μας στείλουν τις μαϊμούδες τους!

Συνεργασία με τους Έλληνες επιχειρηματίες και αποφυγή παράκαμψής τους ζητά από την κυβέρνηση η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, εν όψει της εφαρμογής των ένδεκα επιχειρηματικών συμφωνιών συνεργασίας στους κλάδους της ναυτιλίας, του εμπορίου και του τουρισμού. ............


................Επισημαίνεται ότι την τελευταία πενταετία έχει δημιουργηθεί χάσμα μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών από και προς την Κίνα, ενώ ανοίγουν συνεχώς ασιατικές επιχειρήσεις (με ανταγωνιστικά εμπορεύματα καθώς προέρχονται από φθηνά εργατικά χέρια), που τελικά λειτουργούν εις βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο ελληνικός εμπορικός κόσμος στο γεγονός ότι επτά στα δέκα προϊόντα – μαϊμούδες που φθάνουν στην Ελλάδα έχουν προέλευση την Κίνα, ενώ από τα 20 δις ευρώ του παραεμπορίου, υπολογίζεται ότι τα 9 προέρχονται από τις «μαϊμούδες» και τα υπόλοιπα από προϊόντα που διακινούνται από την «Τσάιναταουν» γύρω από την Ομόνοια.

Το ζητούμενο, σημειώνει η ΕΣΕΕ είναι να δημιουργηθούν σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους Ελληνες και στους Κινέζους επιχειρηματίες και όχι να δώσουμε γην και ύδωρ, επιτρέποντας την λειτουργία των κινεζικών επιχειρήσεων στα όρια της νομιμότητας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :