Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Φαβορί για τίτλο ο Ολυμπιακός

Φαντάζει υπερβολή να βγάζεις συμπεράσματα μόλις τέσσερις αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά θα ρισκάρω να πω ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για να επιστρέψει στην κορυφή ύστερα από την περυσινή (πανάξια) επιτυχία του Παναθηναϊκού. ..............

..................Πού στηρίζω αυτή την άποψη; Οχι μόνο στην εξαιρετική εμφάνιση των Ερυθρολεύκων κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, την καλύτερη που θυμάμαι από τον Ολυμπιακό από την ημέρα που κάθησε και πάλι στον πάγκο του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αλλά, κυρίως, στο ότι οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν λύσεις και μάλιστα υψηλής ποιότητας από τη μέση και μπροστά. Αν, μάλιστα, ο Ντουντού εμφανίσει και στη συνέχεια το πρόσωπο του περασμένου Σαββάτου, τότε στα εντός έδρας ματς με τους λεγόμενους «βατούς» αντιπάλους πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε τον Μοϊσές στην ενδεκάδα.

Το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού, βεβαίως, δεν είναι η ποιότητα που αναμφίβολα διαθέτει, αφού και ο Παναθηναϊκός με την τετράδα Γκοβού, Νίνης, Λέτο, Σισέ έχει να αντιπαρατάξει εξαιρετικές μονάδες και, κυρίως, ένα πολύ πιο δεμένο σύνολο, αφού οι κινήσεις που έκανε το καλοκαίρι το Τριφύλλι ήταν σαφώς λιγότερες από την ομάδα του λιμανιού.

Το μεγάλο συν της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αυτό που περισσότερο πληγώνει το ταμείο και τον εγωισμό της: η έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Ο Παναθηναϊκός παίζει (και θέλει να διακριθεί) στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν το νου τους και στο Europa League, όπου βάσει δυναμικότητας των αντιπάλων δικαιούνται να ελπίζουν ότι μπορούν να προχωρήσουν στις νοκ άουτ φάσεις.

Η Ευρώπη αποτελεί μεγάλο κίνητρο αλλά ταυτόχρονα και στοιχείο... αποπροσανατολισμού, αφού δεν είναι μόνο η κούραση των ταξιδιών και των αγώνων που επηρεάζουν μια ομάδα, όπως αποδείχθηκε και από τα... μεθεόρτια της βαριάς ήττας του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να δουλέψει χωρίς... σκοτούρες όλη την εβδομάδα και να προετοιμάζει κατάλληλα την επόμενη υποχρέωσή του στο πρωτάθλημα, όπου θα παρουσιάζεται όλο και πιο δεμένος, «πατώντας» και στις διακοπές λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Euro 2012.

Υπήρξε ήδη μία και ακολουθεί άλλη μία σε λίγες ημέρες, με τον Βαλβέρδε να τρίβει τα χέρια του βλέποντας ότι αυτό που οραματίζεται για τον «Ολυμπιακό Νο 2» υπό την καθοδήγησή του παίρνει όλο και περισσότερο σάρκα και οστά.

Αλέξανδρος Λοθάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια :