Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τέρμα τα μοντελάκια και τα μίνι για τους δημόσιους λειτουργούς!

Πραγματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία μεταξύ του προέδρου Βίκτωρ Γιαννουκόβιτς και της άλλοτε πρωθυπουργού και «κυρίας της Πορτοκαλί επανάστασης», Γιούλια Τιμόσενκο με θέμα το νέο ενδυματολογικό κώδικα που θέσπισε η κυβέρνηση. .................

............Σύμφωνα με αυτόν, απαγορεύονται σε αξιωματούχους και δημοσίους υπαλλήλους η προκλητική ένδυση όπως οι μίνι φούστες και τα ψηλά τακούνια, το έντονο μακιγιάζ, η χρήση υπερβολικά ανοικτών χρωμάτων, τα ντεκολτέ, όπως επίσης και η χρήση της ίδιας ενδυμασίας για δύο συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες.

Η γνωστή για την προτίμησή της στα μοντελάκια υψηλής ραπτικής Γιούλια Τιμόσενκο ξεσπάθωσε εναντίον του νέου ενδυματολογικού κώδικα, χαρακτηρίζοντάς τον «γελοίο» και υποστηρίζοντας ότι επιστρέφει τη χώρα στη Σοβιετική εποχή.

«Ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ, ούτε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι θα ήταν αποδεκτοί βάσει του νέου κώδικα», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, ο ενδυματολογικός κώδικας που στόχο έχει «τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους δημόσιους λειτουργούς» δεν προβλέπει κυρώσεις για τους… απρεπώς ενδεδυμένους, ούτε κάποια ελεγκτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :