Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Η Σαµαράς Φιλµς στις κάλπες

ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, µετά τις στενές επαφές µε τον κ. Ντέιβιντ Κόπερφιλντ -θα σας εξαφανίσω το έλλειµµα- ο κ. Αντ. Σαµαράς αποφάσισε να ανοίξει τους δρόµους της 7ης Τέχνης στη Νέα Δηµοκρατία. Πέφτουν τα βίντεο σαν το χαλάζι κι ο καλλιτέχνης αναστενάζει...
Εντάξει, το βιντεάκι που παίχτηκε στην Εκθεση είχε την πλάκα του, αλλά από εκεί και πέρα η έµπνευση των στελεχών της Ρηγίλλης στέρεψε. Τα Νο2 ποτέ δεν είχαν επιτυχία στο σινεµά, πόσω µάλλον τα Νο3. Αλλωστε, τον Γιώργο Παπανδρέου δείχνουν, δεν κάνουν προβολή του... «Νονού».
Το ζητούµενο, ένα: να πολωθεί ο κόσµος για να ψηφίσει γαλάζιους περιφερειάρχες. Μ' ετούτα και µ' εκείνα, όµως, οι άνθρωποι της Ν.Δ. δεν συνειδητοποιούν ότι βάζουν πολύ ψηλά τον πήχυ για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και κινδυνεύουν να περάσουν από κάτω.
Η νέα ηγεσία της αξιωµατικής αντιπολίτευσης -δεν είναι κανένα κρατικό µυστικό αυτό- έχει πολύ καιρό µπροστά της για να καταφέρει, αν το καταφέρει, να αλλάξει την εικόνα της απόλυτης απαξίωσης που έχει σχηµατοποιήσει η ελληνική κοινωνία. Τι θα γίνει, λοιπόν, αν τα αποτελέσµατα της κάλπης δεν δικαιώσουν την καµπάνια τύπου «νυν υπέρ πάντων ο αγών», που έχει υιοθετήσει η Ρηγίλλης; Κάτι που, άλλωστε, είναι και το πιθανότερο;

Η Ιστορία διδάσκει
ΛΟΙΠΟΝ αυτό που θα συµβεί είναι πολύ απλό και έχει ξανασυµβεί, τον Οκτώβριο του 2006. Για µερικές χιλιάδες ψήφους σε εκείνες τις νοµαρχιακές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ είδε τα όνειρά του για «αλλαγή συσχετισµού» να διαλύονται.
Και ποιο ήταν το πολιτικό αποτέλεσµα; Απλώς, η τότε κυβέρνηση θεώρησε ότι δεν... έτρεχε τίποτε στην κοινωνία και ξεσάλωσε. Και τότε η αντιπολίτευση είδε κι έπαθε για να συνέλθει.
Το κακό είναι ότι εκείνες οι ηµέρες έχουν παρέλθει. Τότε υπήρχαν λεφτά, γίνονταν διορισµοί και υπήρχε αισιοδοξία. Τώρα, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται µπροστά στο πιο δύσκολο 12µηνο των τελευταίων 40 χρόνων και τα κολπατζίδικα βίντεο, όπως και οι κορόνες για τον «ψεύτη πρωθυπουργό» δυσκολεύουν την κατάσταση αλλά και τη λήψη κρίσιµων αποφάσεων.
Η Ν.Δ. θα µπορούσε να είναι χρήσιµη για τον τόπο και ως αντιπολίτευση, πιέζοντας για αναχώµατα στην τρόικα.

Επιλέγει να είναι απλώς εφετζήδικη, διακινδυνεύοντας να χάσει κι άλλα κοµµάτια από το κοινό της...

Δεν υπάρχουν σχόλια :