Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Μέχρι τα 35 μένουν με τους γονείς στην ΕΕ

Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι νέοι, συνειδητοποιούν τα οφέλη της διαμονής στο πατρικό σπίτι, ή, το πιο πιθανό, ''αναγκάζονται'' να τα συνειδητοποιήσουν.
Έτσι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat, ένας στους 3 άνδρες και μια γυναίκα στις 5, ηλικίας 25 ως 34 ετών, εξακολουθούσαν το 2008, να κατοικούν στο σπίτι των γονιών τους. ................

..............Στις ηλικίες 18 - 24 ετών, η αναλογία των νέων που ζουν με τους γονείς τους είναι πολύ υψηλότερη.

Το 2008, 71% των γυναικών αυτής της ηλικίας και 82% των ανδρών ζούσαν στην οικογενειακή εστία.

Συνολικά το 46% των Ευρωπαίων νεαρών ενηλίκων, ηλικίας 18 ως 34 ετών, δηλαδή 51εκατομμύρια άνθρωποι, ζούσαν στο σπίτι των γονιών τους το 2008, υπογραμμίζει η Eurostat.

Να επισημανθεί, ότι στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, καταγράφεται η τάση οι νέοι να εγκαταλείπουν πιο νωρίς την οικογενειακή εστία, ενώ σε χώρες της νότιας και ανατολικής Ευρώπης οι νεαροί ενήλικες παραμένουν για περισσότερο χρονικό διάστημα στο πατρικό τους σπίτι.

Η συνέχιση των σπουδών είναι ένας από τους λόγους που εξηγούν αυτό το φαινόμενο, ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας 18 - 24 ετών, όμως η κρίση είναι επίσης ένας υπολογίσιμος παράγοντας.

Το 13% των νεαρών ενηλίκων ηλικίας 18 ως 34 ετών, που ζουν στο σπίτι των γονιών τους, βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας, επισημαίνει η Eurostat.

Μεταξύ των νεαρών ενηλίκων που ζουν στο σπίτι των γονιών τους και εργάζονται, το 36% έχει συμβόλαια προσωρινής απασχόλησης.

/ / www.cosmo.gr / / 

Δεν υπάρχουν σχόλια :