Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Pedro Passos Coelho: «Θα με συνέφερε να αντιδράσω σε όλα τα σκληρά μέτρα, αλλά ξέρω ότι μετά δεν θα μπορούσα να κυβερνήσω ο ίδιος»…

Ο Pedro Passos Coehlo είναι ο… Αντώνης Σαμαράς της Πορτογαλίας. Ως προς το αξίωμα μόνο. Ευτυχώς -για την Πορτογαλία- όχι ως προς το βίο και την πολιτεία του… Είναι ο αρχηγός του Κεντροδεξιού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (PSD) σε μια χώρα με κυβέρνηση σοσιαλιστική, όπως και η Ελλάδα σήμερα.
Ο κ. Coelho εξελέγη πρόσφατα αρχηγός του PSD, στις 26 Μαρτίου 2010, με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο του κ. Σαμαρά (66,26%). Είναι επομένως πολύ... ισχυρότερος τόσο σε εσωκομματικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Η Πορτογαλία, με παρόμοια με τη δική μας κακή οικονομική κατάσταση, αναγκάζεται να λάβει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, ανάλογα με τα δικά μας του μνημονίου. Τα μέτρα αυτά, όπως και εδώ, τα παίρνει μια σοσιαλιστική κυβέρνηση. Μέχρι εδώ, όλα είναι σχεδόν ταυτόσημα ανάμεσα στις δύο χώρες…
Η Πορτογαλία, όμως, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγει σύντομα από τα οικονομικά της αδιέξοδα, και τούτο χάρη στην ωριμότητα και την ανωτερότητα του πολιτικού της συστήματος! Χάρη στο κύρος και την υπευθυνότητα των κύριων πολιτικών προσωπικοτήτων της. Όπως ο κ. Coehlo, ο Κεντροδεξιός Αρχηγός της πορτογαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, που -σε αντίθεση με το δικό μας λαϊκιστή και ανεύθυνο Σαμαρά- βάζει πάνω από το μικροκομματικό συμφέρον το εθνικό. Πάνω από τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, τη σωτηρία της πατρίδας του και την οικονομική της ανάνηψη.
Η δήλωσή του, που γράψαμε στον τίτλο, αποτελεί μνημείο πολιτικού ήθους και εθνικής ευθύνης. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, τη φωνή της κοινής λογικής. Τη φωνή αυτή που δεν άκουγε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν εξαπατούσε το λαό με το «λεφτά υπάρχουν»… Τη φωνή που δεν ακούει και σήμερα ο κ. Σαμαράς με το «όχι στο μνημόνιο», όταν μάλιστα δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική λύση. Και σήμερα δεν υπάρχει πια καμία πρόφαση, καμία δικαιολογία για δήθεν «άγνοια» της οδυνηρής οικονομικής πραγματικότητας, όπως αυτή που επικαλείται ο Παπανδρέου για τον περυσινό Σεπτέμβριο και ο Σαμαράς για το Μάιο του 2009, όταν προέβλεπε έλλειμμα… 4,5%!!!
Ο κ. Σαμαράς δεν ενδιαφέρεται για το «πώς θα κυβερνήσει ο ίδιος», όπως ο Πορτογάλος ομόλογός του, προφανώς διότι έχει επίγνωση, ότι -έτσι όπως πορεύεται- δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ… Αυτό είναι κατανοητό. Όχι όμως και αποδεκτό, επειδή η θέση του συνιστά δημόσιο λειτούργημα με κορυφαίες απαιτήσεις και εθνική λογοδοσία.
Ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ο τέταρτος τη τάξει στην πολιτειακή ιεραρχία. Και αυτό οφείλει να το σεβαστεί και να το τιμήσει. Ειδάλλως, ας πάει σπίτι του, στην «πολιτική του έρημο», όπου -όπως αποδεικνύεται- με πολλή σοφία τον κράτησε ο κυρίαρχος λαός για 15 ολόκληρα χρόνια!
Σήμερα όποιος λαϊκίζει και δυναμιτίζει την εθνική προσπάθεια για σωτηρία της Πατρίδας είναι Ένοχος Εσχάτης Προδοσίας! Και η θέση του θα είναι στο Γουδί και την Έρημο της Ιστορίας, κύριε Σαμαρά. Οριστικά και αμετάκλητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :