Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Χάκερ α λά Σοβιέτ

Σε φυτώρια παραγωγής… χάκερ τείνουν να εξελιχθούν οι ρωσικές σχολές Πληροφορικής, καθώς ολοένα και περισσότεροι απόφοιτοί τους χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για να διαπράξουν προσοδοφόρες απάτες στον κυβερνοχώρο, με θύματα τράπεζες και καταθέτες. ............

...................Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το FBI εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα που «μόλυνε» με «ιό» οικιακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με σκοπό να «ελαφρώσει» τους χρήστες από τις τραπεζικές καταθέσεις τους.

Τουλάχιστον 37 από τους 60 συλληφθέντες ήταν απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών Πληροφορικής από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι στρέφονται προς το έγκλημα στο Διαδίκτυο ελλείψει θέσεων εργασίας με ικανοποιητικές απολαβές.

Ακόμη και τα στοιχεία των ρωσικών αρχών δείχνουν πως απόφοιτοι Πληροφορικής από την πρώην ΕΣΣΔ, ευθύνονται για 17500 παραβατικές ενέργειες που σημειώθηκαν στο Διαδίκτυο το 2009, αριθμός ο οποίος από μόνος του δείχνει μία αύξηση στο κυβερνο-έγκλημα κατά 25% σε σχέση με το 2008.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό οργανισμό Bloomberg, η κατάσταση αυτή, ανησυχεί τόσο τις ΗΠΑ –τράπεζες και ιδιώτες των οποίων είναι τα συνήθη θύματα των ρώσων χάκερ- όσο και τη Ρωσία αφού αμαυρώνει την εικόνα της ως χώρα ασφαλής για ξένες επενδύσεις, σε μία εποχή που προσπαθεί να εμφανισθεί ως τέτοια.

Πάντως, οι χάκερ από την πρώην ΕΣΣΔ, δεν «ξαφρίζουν» μόνο τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά ευθύνονται και για την δωρεάν διακίνηση λογισμικού και έργων πνευματικής ιδιοκτησίας, οι κάτοχοι των οποίων είχαν απώλειες από την «πειρατεία» αυτή ύψους ενός τρις δολαρίων σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :