Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Forbes: Η Μισέλ Ομπάμα πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου


Επικεφαλής κρατών, κορυφαία στελέχη και διάσημες προσωπικότητες υποσκέλισε η Μισέλ Ομπάμα, η οποία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη φετινή κατάταξη των πιο ισχυρών γυναικών του περιοδικού Forbes. ..............

.............Σύμφωνα με τη Μόιρα Φορμπς, αντιπρόεδρο και εκδότρια του ForbesWoman, η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών αναδείχθηκε και πρώτη κυρία της λίστας του Forbes «επειδή έφερε το γραφείο της πρώτης κυρίας στα μέτρα της, παραμένοντας δημοφιλής».

«Ένα εμφανές δείγμα της επιρροής της Μισέλ Ομπάμα είναι ότι ο Λευκός Οίκος τη συμπεριέλαβε στην εκστρατεία προώθησης εκδηλώσεων συγκέντρωσης κεφαλαίων σε “αντιπολιτευόμενες πολιτείες” όπως το Κολοράντο και η καλιφόρνια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η Μισέλ Ομπάμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική: «Ανταποκρινόμενες στην εκστρατεία της «Let's Move!» κατά της παιδικής παχυσαρκίας, εταιρείες όπως η Coca-Cola η Kellogg και η General Mills δεσμεύτηκαν να μειώσουν τη θερμιδική αξία των προϊόντων τους έως το 2015».

Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης συναντάται η διευθύνουσα σύμβουλος της Kraft Foods Ιρένε Ρόσενφελντ, ενώ τρίτη έρχεται η διάσημη τηλεοπτική παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι. Τέταρτη πιο ισχυρή γυναίκα της υφηλίου αναδείχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκέλα Μέρκελ, ενώ ακολουθεί η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στην πέμπτη θέση.

«Οι γυναίκες αυτές έχουν χτίσει αυτοκρατορίες και διάσημες επωνυμίες –πολλές φορές όχι με τον παραδοσιακό τρόπο– και έχουν καταρρίψει τα διαχωριστικά μεταξύ των δύο φύλων σε τομείς όπως το εμπόριο, η πολιτική, ο αθλητισμός και τα ΜΜΕ, επηρεάζοντας τη ζωή εκατομμυρίων –συχνά δισεκατομμυρίων– ανθρώπων», σημειώνει η Μόιρα Φορμπς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :