Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η χειρότερη εμφάνιση πολιτικού αρχηγού στην ιστορία της ΔΕΘ

Δεν αξίζει να σπαταλήσουμε χρόνο και φαιά ουσία για να σχολιάσουμε μία προς μία τις έωλες και ανερμάτιστες τοποθετήσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Το ρεζουμέ της όλης επιχείρησης δικαιώνει απόλυτα την εύστοχη ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ.: «Ασταθής, πλατιασμένος, αόριστος λόγος με αμετροεπείς προτάσεις, ακατάληπτες και ακατανόητες, τόσο από τους ειδικούς όσο και από την κοινωνία. Προφανώς πήγαν χαράμι τα πολύωρα σεμινάρια των επικοινωνιολόγων…» Και να φανταστεί κανείς, ότι η «προετοιμασία» για τη ΔΕΘ υπήρξε η κύρια… αιτία για την απουσία του κ. Σαμαρά από τη σημαντική Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την περασμένη Τετάρτη! Τόσο κακό για το τίποτα…
Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε πολιτικός αρχηγός να χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να καταδείξει την πολιτική και ιδεολογική του φτώχεια. Την παντελή απουσία οποιασδήποτε συγκεκριμένης ρεαλιστικής και άμεσα εφαρμόσιμης πρότασης για τη διέξοδο από την οικονομική κρίση. Μόνο ευχολόγια, κριτική, αφορισμοί και κουραστικές θεωρητικολογίες. Καμία απολύτως πρόταση! Ούτε για δείγμα! Σπαταλούσε τουλάχιστον δέκα λεπτά (!!!) για να «απαντήσει» σε ερωτήσεις συγκεκριμένες και ξεκάθαρες. Και μετά την πάροδο της κάθε «απαντήσεως» κανείς δεν είχε καταλάβει «τι εννοούσε ο ποιητής»… Τα δε φλέγοντα ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα και το τοπίο θολό και συγκεχυμένο.
Στο μόνο που επέλεξε να γίνει «σαφής» ήταν στο...
αναίσχυντο ψέμα σχετικά με την Ντόρα Μπακογιάννη… Για την οποία χωρίς ίχνος ντροπής και ανδρισμού είπε, ότι «έφυγε μόνη της από τη ΝΔ»!!! Ή ψεύτης είναι ο άνθρωπος ή… χαπακώνεται και δεν ξέρει πού βρίσκεται και τι λέει!
Ένα είναι σίγουρο, ως πικρή διαπίστωση από την τόσο τραγική διήμερη παράσταση του σαμαρικού θιάσου στη Θεσσαλονίκη:
  • Η ΝΝΔ του Σαμαρά αποτελεί προϊόν σάπιο, θνησιγενές και καταδικασμένο στη συνείδηση των πολιτών και της Ιστορίας.
  • Ντροπιάζει την ιστορική Κεντροδεξιά, αλλά και τα ευρωπαϊκά «αδελφά» κόμματα με τις αριστερίστικες κορώνες ακραίου και αδιέξοδου λαϊκισμού.
  • Εξευτελίζει όλους εμάς που κάποτε στηρίξαμε με πάθος και ελπίδα τις φιλελεύθερες και δημοκρατικές ιδέες κάτω από τον πυρσό της Νέας Δημοκρατίας!
Σήμερα, αναγνωρίζουμε, ότι αυτό το μόρφωμα που σφετερίζεται τον ιστορικό αυτό τίτλο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Μεγάλη Φιλελεύθερη Κεντροδεξιά Παράταξη των Μεγάλων Εθνικών Επιλογών. Περισσότερο αναζωπυρώνει τις αηδείς μνήμες του ανδρεοπαπανδρεϊκού λαϊκισμού και των ανεύθυνων συνθημάτων, όπως τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» και «Τσοβόλα, δώστα όλα!»
Ήλθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Η Κεντροδεξιά δεν είναι υπόθεση αρρωστημένων και συμπλεγματικών προσωπικοτήτων, όπως ο Σαμαράς και η ακρονεοδεξιά παρέα του.
Η Κεντροδεξιά είναι η δύναμη του μέλλοντος και δεν θα υποταχτεί στον ψυχωτικό μικρόκοσμο του κ. Σαμαρά και των ανικανοποίητων εμμονών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :