Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Άλλα λέει σ' εμάς, και άλλα στους Ευρωπαίους ο Σαμαράς.....

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε πριν από λίγο ότι ο Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Μπαρόζο, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Β. Μαρτένς, και με τους πρεσβευτές Γαλλίας και Γερμανίας στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία, ανεξαρτήτως των διαφωνιών της με την κυβέρνηση, θα σεβαστεί πλήρως τα χρήματα που δίνονται σε εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης σε διμερές επίπεδο από τις κυβερνήσεις των εταίρων μας και το ΔΝΤ.

"Ως Ν.Δ δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το ελληνικό κράτος, ακόμα και όταν διαφωνούμε γιατί η ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια" διευκρίνισε ο κ. Σαμαράς σ' αυτές τις συνομιλίες, αναφέροντας ότι "θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως λαός τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο, να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη στιγμή και να .....

.....  επιστραφούν όπως προβλέπουν οι συμβάσεις".

H δήλωση αυτή του εκπροσώπου της Ν.Δ, καταδεικνύει την σύγχυση στην οποία βρίσκεται η ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης, εν' όψει της ψηφοφορίας για την υιοθέτηση του προγράμματος λιτότητας, γεγονός που αν μη τι άλλο, δεν συνάδει με την κρισιμότητα των ημερών.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κομματική πειθαρχία στην αυριανή ψηφοφορία, ο βουλευτής της Β' Αθήνας, ξεκαθάρισε ότι "είναι σαφές αυτό και δεν είναι δυνατόν στο νομοσχέδιο που έχει τη μεγαλύτερη πολιτική σημασία των τελευταίων δεκαετιών να μην κατέβει συντεταγμένο ένα κόμμα το οποίο είναι υπεύθυνο και σε επίπεδο θεσμών και σε εθνικό επίπεδο".

Ερωτηθείς αν θα διαγραφεί όποιος δεν συνταχθεί στην κομματική γραμμή, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως δεν επιθυμεί να απαντήσει σε υποθετικά ερωτήματα.
/ / Παραπολιτικά / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :