Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τα πικρά μαθήματα της Ιστορίας και η βίαιη αποκατάσταση των αδικημένων

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε πολίτης αυτής της χώρας (κυρίως ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ή οπαδός του Αρχηγαντώνη) που να μην θεωρούσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «αποτυχημένο», επειδή δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί πρωθυπουργός το 1993… Σχεδόν όλοι μας είχαμε πιστέψει, πως κριτήριο και λυδία λίθος για την πολιτική «καταξίωση» ενός ηγέτη είναι η επανεκλογή του τουλάχιστον για δεύτερη, ή και για τρίτη, θητεία.
Η ανώμαλη προσγείωση των τελευταίων μηνών μας κάνει όλους σοφότερους, σα να πέρασαν από πάνω μας… αιώνες πείρας και διδαγμάτων. Τώρα πια, με την απλή μέθοδο των συγκρίσεων, μπορούμε να καταλήξουμε στο αμάχητο τεκμήριο της μεταπολιτευτικής μας Ιστορίας: όσοι πολιτικοί κατόρθωσαν να επανεκλεγούν, είναι εκείνοι που ζημίωσαν τον τόπο, που οδήγησαν επαγωγικά τη χώρα στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο… Γιατί χάιδεψαν με απίστευτο λαϊκισμό αυτιά ραθύμων και οκνηρών που βρήκαν στο ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις με την εξουσία την εκπλήρωση του «ελληνικού ονείρου» τους… Γιατί απέκρυψαν συνειδητά πικρές αλήθειες από τους πολίτες, υποκλέπτοντας δόλια την ψήφο τους. Αλήθειες που τώρα βγαίνουν στο προσκήνιο σα κακοφορμισμένες πολυκαιρισμένες πληγές, και ζητούν όχι πια «εγχείριση» ή «φαρμακευτική αγωγή», αλλά… απηνή και απάνθρωπο «ακρωτηριασμό»!
Ναι, αυτές είναι οι πικρές μας αλήθειες, που εθελότυφλα αρνηθήκαμε να αντικρύσουμε τα τελευταία 30 χρόνια, παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στους υποκριτές, στους δημαγωγούς, στους ανεύθυνους τσαρλατάνους, στους δημίους της Πατρίδας μας! Αυτός είναι ο... «πνευματικός νόμος», που δεν αφήνει καμία «ανορθογραφία» να μακροχρονίσει, αλλά τακτικά και περιοδικά αποκαθιστά την ισορροπία και την ηθική τάξη, όταν αυτές διασαλεύονται. Ας υποστούμε τώρα τα επίχειρα των άστοχων επιλογών μας, και ας πάρουμε για τα καλά το πικρό μάθημα, γιατί οι ίδιες αιτίες προκαλούν πάντα τα ίδια αποτελέσματα…
Έλληνες, κουράγιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια :