Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Απάντηση της Κυβέρνησης στο "όχι" Σαμαρά: "Θα σας κρίνει ο λαός και η Ιστορία..."

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έδωσαν και δίνουν τους τελευταίους μήνες μια σκληρή μάχη για τη σωτηρία της χώρας από τις επιπτώσεις της εγκληματικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης ,της κυβέρνησης της ΝΔ. Θα οδηγούσαν την οικονομία σε χρεοκοπία.
Η απόφαση των ηγετών της Ε.Ε. της 25ης Μαρτίου για τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης ήταν αποτέλεσμα αυτής της τιτάνιας προσπάθειας.
Ο πρωθυπουργός, ζήτησε τη συναίνεση και τη συστράτευση όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, για την υλοποίηση του προγράμματος, που προβλέπεται με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης -πράγματι σκληρού- για τη σωτηρία της χώρας και την έξοδο από την κρίση.
Αυτή η συναίνεση αναμέναμε να εκδηλωθεί και στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.
Ιδιαιτέρως δε, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη σημερινή του ηγεσία θα αναμέναμε να σταθεί με ευθύνη απέναντι σε αυτήν την εθνική επιλογή σωτηρίας.
Γιατί με αυτή τη στάση τους θα μπορούσαν να σταθούν με ευθύνη και απέναντι στις αμαρτίες του εγκληματικού παρελθόντος τους, που όμως πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες.
Δυστυχώς, έχασαν την ευκαιρία της συγγνώμης.
Δέσμιοι μικροπολιτικών αντιλήψεων, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
Ο λαός και η ιστορία θα τους κρίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια :