Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ηχηρές απουσίες από την Κ.Ε της ΝΔ

Κορυφαία στελέχη όπως ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και άλλοι, θα απουσιάζουν από την Κ.Ε του κόμματος, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους για τις επιλογές του Σαμαρά και τις αλλαγές που προωθεί στο κόμμα. Η Νέα Ρηγίλλης έχει δώσει εντολή σε τοπικές οργανώσεις να επιστρατεύσουν στελέχη, προσκείμενα στο αρχηγό Αντώνη, για μην φαίνεται η έλλειψη κομματικού ακροατηρίου.
Κύκλοι προσκείμενοι στη Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνουν ότι “δεν είναι δυνατόν να μην βλέπει (ο Σαμαράς) πως η μορφή που έχει δώσει στη ΝΔ δεν πείθει την κοινή γνώμη” …. “δεν είναι δημοκρατικό , ούτε εκσυγχρονιστικό να επιλέγονται από τον πρόεδρο τα μέλη του Συμβουλίου” …. “όλα αυτά οδηγούν σε ένα αρχηγικό και αναχρονιστικό κόμμα”.
Η πλευρά των Καραμανλικών δεν κρύβει την απογοήτευσή της για τον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται το επιτελείο του αρχηγού αλλά και για την δεξιά στροφή του κόμματος. Δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την προσπάθεια αυτονόμησης του επιτελείου της Νέας Ρηγίλλης και την ...

... απροθυμία στήριξης του κυβερνητικού έργου της καραμανλικής πενταετίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι φήμες που θέλουν τον Καραμανλή να αποσύρεται τελείως από την πολιτική (με σκοπό φυσικά να επανέλθει δριμύτερος έπειτα από λίγα χρόνια).
Τα πράγματα ζορίζουν ακόμα περισσότερο για τον Αρχηγαντώνη από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται, σύμφωνα με τις οποίες, ούτε η κοινή γνώμη αποδέχεται την δεξιά στροφή του κόμματος αλλά και βλέπει καχύποπτα τον τρόπο που το επιτελείο του Αρχηγαντώνη προσπαθεί στην συγκεκριμένη συγκυρία της κρίσης, να νομιμοποιήσει το βαθύ δεξιό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας. Μήπως ήρθε η ώρα για έναν πραγματικά κεντρώο κόμμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια :