Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Αφου δεν μπορείτε μαζί ,γιατί δεν χωρίζετε;

Όπως και να το δεις είναι σοβαρό θέμα και για αυτό άλλωστε και η Ν.Δ ασχολείται εδώ και τρεις ημέρες μόνο με αυτό...

Γιατί δεν θα πάει η Ντόρα στην συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος!
Διαρροές, κύκλοι, δηλώσεις, απαντήσεις, δημοσιεύματα, αναρτήσεις σε μπλογκ δίνουν μία εθνική διάσταση στην απόφαση της Ντόρας να μην πάει στην συνεδρίαση του κομματικού οργάνου!
Το ότι ως χώρα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία και το Δ.Ν.Τ προφανώς θα το συζητήσουν στην Ρηγίλλης όταν πάει η Ντόρα στην Κ.Ε!
Και για να σοβαρευτούμε τώρα. Δεν μπορεί να γίνεται της κακομοίρας σε όλα τα επίπεδα και στην Ν.Δ να ασχολούνται με το εάν θα πάει ή δεν θα πάει η Ντόρα στην Κ.Ε.
Διότι πρέπει να καταλάβουν ότι... κανέναν δεν απασχολεί ούτε η συνεδρίαση της Κ.Ε ούτε πολύ περισσότερο το εάν θα παραστεί η όχι η Ντόρα.
Περνάμε ίσως την πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και το δεύτερο μεγάλο κόμμα και εν δυνάμει αυριανή κυβέρνηση ασχολείται με την Ντόρα αλλά και με το ποιος –άλλο μείζον θέμα-θα εκλεγεί πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ!
Είναι δυνατόν ; Και όμως είναι. Ενώ επισήμως έχει δοθεί εντολή από τον πρόεδρο να μην αναμιχθεί το κόμμα και οι βουλευτές στις εκλογές της νεολαίας , όλοι πατρονάρουν έναν από τους υποψηφίους και δίνουν πραγματικό αγώνα για να εκλεγεί –γιατί άραγε- λες και πρόκειται για τον διάδοχο του Μπαρόζο στην Κομισιόν!
Το που έχουν βρεθεί χρήματα για όλη αυτή την εκλογική μάχη της ΟΝΝΕΔ εν μέσω κρίσης και περικοπών είναι ένα ακόμη θέμα συζήτησης…
Επίσης θέμα συζήτησης είναι και η χρησιμότητα ύπαρξης της ΟΝΝΕΔ αλλά και των άλλων κομματικών νεολαιών με τον τρόπο που λειτουργούν κλεισμένες στα μικροκομματικά δωμάτια της εξουσίας τους και παντελώς μακριά από τους σημερινούς νέους και από τα σημερινά προβλήματα τους.
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στους μεγάλους. Αντί λοιπόν οι μεγάλοι να ασχολούνται με τα σοβαρά ασχολούνται με τα ανούσια και με τα μικρά.
Κάνει λάθος η κυβέρνηση που δεν ενεργοποιεί άμεσα τον ευρωπαϊκό μηχανισμό; Πως θα ξεπεραστεί η άρνηση της Μέρκελ; Γιατί δεν πρέπει ή πρέπει να απευθυνθούμε στο Δ.Ν.Τ ; Ποια μέτρα είναι άδικα στο φορολογικό και στα ασφαλιστικό και ποια πρέπει να παρθούν ακόμη; Πως θα αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή και πως θα μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες; Με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πετύχουμε την ανάπτυξη χωρίς όμως να ακυρώσουμε το πρόγραμμα σταθερότητας ;
Αυτά κατά την ταπεινή μου άποψη περιμένει να ακούσει ο λαός από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να κρίνει και να συγκρίνει-όπου υπάρχουν διαφορές- με αυτά που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Και αν μου πουν ότι όλα αυτά τα έχουν πει αλλά τα μέσα δεν τα έχουν περάσει τότε το πρόβλημα δεν είναι στα μέσα αλλά στους ίδιους. Πως δηλαδή εδώ και τρεις ημέρες τα μέσα –με μπόλικο ρεπορτάζ μάλιστα -ασχολούνται με την αστειότητα της μη παρουσίας της Ντόρας στην Κ.Ε;
Και εδώ που τα λέμε γιατί ότι ισχύει στην ζωή να μην ισχύσει και στα κόμματα; Όταν δύο άνθρωποι βλέπουν ότι δεν μπορούν να είναι άλλο μαζί, χωρίζουν τα τσανάκια τους και τραβάει ο καθένας τον δρόμο του. Αφού λοιπόν Αντώνης και Ντόρα βλέπουν ότι δεν μπορούν άλλο μαζί γιατί δεν κάνουν ότι θα είχαν εδώ και καιρό εάν ήταν ζευγάρι;

Φίλιππος Φιλιππακόπουλος - ellispoint

Δεν υπάρχουν σχόλια :