Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Η ΝΔ κλείνει τον ιστορικό της κύκλο

Οι εξελίξεις στη ΝΔ δείχνουν ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κλείνει τον ιστορικό του κύκλο.
Φήμες φέρουν τη Ντόρα Μπακογιάννη να αποχωρεί από τη ΝΔ ιδρύοντας νέο κόμμα.
Δε ξέρω εάν τελικά η Ντόρα θα φύγει από τη ΝΔ.
Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ δεν οδήγησε σε ανασυγκρότηση του κόμματος αλλά μάλλον σε περαιτέρω συρρίκνωσή του.
Ο Αντώνης Σαμαράς
φαίνεται ότι δε μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ σε τροχιά εξουσίας, καθώς αμφισβητείται από σχεδόν τους μισούς οπαδούς της ΝΔ που δε ξεχνάνε την περίοδο του 1993 και της Πολιτικής Άνοιξης.
Όσοι κατακεραυνώνουν τώρα τη Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι οι 800.000 ψηφοφόροι των εσωκομματικών εκλογών απαίτησαν ανασυγκρότηση της ΝΔ ξεχνάνε κάτι πολύ απλό.
Από τους 800.000 ψηφοφόρους, οι μισοί σχεδόν ήταν αντίθετοι και απέναντι από τον Αντώνη Σαμαρά.
Όσοι καταδικάζουν τη Ντόρα σήμερα για τη πρόθεσή της να ιδρύσει νέο κόμμα, ξεχνάνε ότι ο ...

... αρχηγός της ΝΔ σήμερα, όχι μόνο ίδρυσε νέο κόμμα, αλλά έριξε και την κυβέρνηση της ΝΔ.
Η ίδρυση νέου κόμματος αυτή τη στιγμή από τη Ντόρα Μπακογιάννη ΔΕΝ πρόκειται να έχει καμία απολύτως τύχη. Το μόνο που θα μπορέσει να επιτύχει είναι η πλήρης διάλυση της ΝΔ και η συγκέντρωση ενός μικρού ποσοστού σε επόμενες εκλογές.
Ίσως βέβαια αυτό να είναι και το καλό της υπόθεσης. Οι σημερινοί πολιτικοί σχηματισμοί είναι τελειωμένοι και απλά είναι θέμα χρόνου και συγκυριών για να αποτυπωθεί αυτό και στην κάλπη.
Ίσως πάλι η ενδεχόμενη ίδρυση νέου κόμματος από τη Ντόρα Μπακογιάννη να προκαλέσει και ανάλογες μετακινήσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που διαφωνούν με το μόρφωμα που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στο ιστορικό κόμμα της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που θεωρώ βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να προκύψει τίποτα καινούριο και ελπιδοφόρο εφόσον σε ένα ενδεχόμενο νέο κόμμα θα συμμετέχουν παλιοί, αποτυχημένοι και ξεπερασμένοι από τις εξελίξεις πολιτικοί.
Η ΝΔ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός με την ανάδειξη ενός νέου αρχηγού που θα δημιουργούσε ελπίδα και όραμα.
Τώρα η ΝΔ είναι ένα βήμα πριν από το να πληρώσει την αποτυχημένη επιλογή της.
Το μόνο που ελπίζω είναι οι όποιες εξελίξεις να οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος μήπως και από τις στάχτες του και τα ερείπιά του δημιουργηθεί κάτι νέο και ελπιδοφόρο.
Έχουμε ανάγκη από όραμα και ελπίδα.
Μας τα έχουν στερήσει δεκαετίες τώρα τα υπάρχοντα κόμματα.
Έρχεται η ώρα για την πλήρη απαξίωσή τους και τη δημιουργία κάτι νέου που δε θα έχει καμία σχέση με ότι υπάρχει μέχρι σήμερα.
/ / politikiprotasi.blogspot / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :