Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ο Σαμαράς «μπαρουφολόγος» που δεν λέει την αλήθεια στους νεοδημοκράτες

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε τις ομιλίες του Α. Σαμαρά για την οικονομία. Ο ίδιος αυτοπροβάλλεται και ως γνώστης, ειδήμων και οικονομολόγος που έχει αίσθηση των δημόσιων οικονομικών. Μόνο που αν διαβάσεις προσεκτικά τις δημόσιες τοποθετήσεις του αντιλαμβάνεσαι ότι ο Α.Σαμαράς είναι απλώς «Μπαρουφολόγος» που μιλάει γενικά και αόριστα για «ανάσες», βάζοντας πλάτες και φορώντας εθνικές φανέλες μία ως οικονομολόγος, μία ως πολιτικός..

Σήμερα ο μπαρουφολόγος Σαμαράς μιλώντας στη Λάρισα είπε ψευδώς - σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το καραμανλικό παρελθόν- ότι «Τον Οκτώβριο του 2009 η Ελληνική Οικονομία βρισκόταν σε κρίση ελλείμματος. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε για τις περισσότερες, σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν ήταν εξαίρεση. Δεν ήταν δακτυλοδεικτούμενη. Δεν ήταν καν στη χειρότερη θέση.»
Λέει συνειδητά ψέματα γιατί το 2009 η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που ...

... είχε τον πιο εκρηκτικό συνδυασμό: το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρωζώνη, το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη, τις υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου. Αυτός ο συνδυασμός έφερε την Ελλάδα στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Αυτός οδήγησε στη μεγάλη κρίση δανεισμού και αυτός είναι αποτέλεσμα λαθών της κυβέρνησης της Ν.Δ. Γι΄ αυτά πρέπει να μιλήσει ο Σαμαράς μέσα στη ΝΔ για να ανορθώσει την αξιοπιστία του κόμματος. Αλλά δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια. Αντί όλων αυτών απεργάζεται τρόπους διαγραφής της Ντόρας.

Ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι το πρόβλημα του δεν είναι η Ντόρα, αλλά το ουσιαστικό έλλειμμα πολιτικής, ιδεών και διάθεσης να πει την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :