Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν πρόεδρος Χριστόφιας και Ντόρα Μπακογιάννη

Λευκωσία: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό είχε την Τρίτη το απόγευμα η βουλευτής της ΝΔ πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο Χριστόφια για τις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
«Όπως ξέρετε, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος και όλος ο ελληνικός λαός στηρίζει την Κύπρο με στόχο να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη λύση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.
Υπέδειξε ότι η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και βεβαίως συμβατή με τις ανάγκες του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και ο καθένας ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση να προσφέρει θα το προσφέρει.
H επίσκεψη της κας Μπακογιάννη στην Κύπρο, μια μόλις εβδομάδα μετά την επίσημη επίσκεψη του κ. Αντώνη Σαμαρά για συναντήσεις με την κυπριακή πολιτική ηγεσία, προκάλεσε...
δυσφορία στη Ρηγίλλης.
Κύκλοι της ΝΔ εξέφραζαν την ενόχλησή τους όχι μονό γιατί η επίσκεψη της κας Μπακογιάννη στη Λευκωσία επιχειρείται να μπει σε «σύγκριση» με το πρόσφατο ταξίδι του κ. Σαμαρά, αλλά και κυρίως γιατί η κα Μπακογιάννη προχωρεί σε μια κίνηση με «διπλωματικά χαρακτηριστικά» χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση τόσο με τον πρόεδρο του κόμματος όσο και με τον αρμόδιο τομεάρχη Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Αφορμή για το διήμερο ταξίδι της κ. Μπακογιάννη στάθηκε μία πρόσκληση της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), αδελφού κόμματος της ΝΔ.


Σχόλιο περιοδικού: Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ προσκάλεσε τη Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς να πάρει την... "άδεια" του προέδρου του κόμματος κ. Νίκου Αναστασιάδη. Έτσι λειτουργούν τα πραγματικά Φιλελεύθερα Κόμματα... Εδώ, η "νέα" ΝΔ του Σφουγγάρη σε λίγο θα ζητά να παίρνουμε την άδεια του "αρχηγού" ακόμη και για να πάμε στο... μέρος! Αν αυτό δεν είναι απόλυτος εκφασισμός που προσπαθούν να επιβάλουν οι "ανοιξιάτικοι" εισβολείς στη Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη της Ελλάδας, τότε πώς αλλιώς να το ονομάσουμε; Ντροπή και πάλι ντροπή για την ελληνική Κεντροδεξιά να έχει πέσει σε τέτοια μίζερα και σκοτεινά χέρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια :