Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

N. Μπακογιάννη-N. Αναστασιάδης: Απαιτείται ενότητα για την επίτευξη του στόχου

Την ανάγκη να υπάρξει ενότητα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για τη λύση του Κυπριακού, επεσήμαναν σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. ΄

Ύστερα από συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό που επιβάλλεται τώρα είναι η μέγιστη δυνατή ενότητα ώστε να επιτύχουμε το στόχο της επανένωσης της Κύπρου στις βάσεις που έχουν τεθεί.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η ενότητα είναι εξαιρετικά σημαντική στην προσπάθεια που καταβάλλεται τόσα χρόνια από κοινού για την ....

... επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό, που θα επανενώνει την Κύπρο.
«Είναι μια κρίσιμη καμπή, μια καμπή εξαιρετικά σημαντική αυτή τη στιγμή. Θέλω να ελπίζω ότι τα αποτελέσματα όλων αυτών των ετών δουλειάς θα είναι θετικά και θα είναι όπως τα περιμένουμε χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι ο δρόμος είναι εύκολος», συνέχισε η κ. Μπακογιάννη.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη για την αποδοχή της πρόσκλησης της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ και της Γυναικείας Οργάνωσης της παράταξης για να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνεται απόψε στη Λεμεσό με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

«Είναι γνωστό ότι διατηρούμε φιλικές σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη εδώ και δεκαετίες, αλλά εξίσου γνωστό είναι το μεγάλο ενδιαφέρον της για την Κύπρο», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
Πρόσθεσε ότι είναι κοινά αποδεκτό ότι ο χρόνος δεν εργάζεται υπέρ αυτού που επιδιώκουμε, δηλαδή μιας βιώσιμης λειτουργικής λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου για μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :