Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Έριδες στη Ν.Δ. λόγω Βουρλούμη

Εσωκομματικές έριδες προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία η κατάθεση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ στην επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Ως γνωστόν, ο Παναγής Βουρλούμης τοποθετήθηκε στη θέση αυτή το 2004, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε η αίσθηση ότι θα αντιμετωπιζόταν ευνοϊκά από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτό, όμως, δεν συνέβη, καθώς ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της πολύρωης κατάθεσης του επικεφαλής του ΟΤΕ επιτέθηκε εναντίον του, χαρακτηρίζοντας τον, μάλιστα, "γελοίο"
Χθές , σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ενώπιον δημοσιογράφων, μεταξύ του ...

... Π. Καμμένου και του Κωνσταντίνου Τζαβάρα συντονιστής των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξεταστική επιτροπή. Ο πρώτος υποστήριξε ότι ο δεύτερος τον πήρε τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί για τη στάση του και πρόσθεσε ότι δεν βγήκαν πρακτικά από την κατάθεση Βουρλούμη επειδή υπήρχε άνωθεν εντολή να αφαιρεθούν τα επίμαχα αποσπάσματα. "Δεκαεφτά χρόνια βουλευτής έδωσα όρκο στο Σύνταγμα να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του λαού και όχι του κόμματός μου. Δεν δέχομαι οδηγίες, ούτε κριτική από κανένα. Και χθες ο κ. Τζαβάρας με πήρε τηλέφωνο και μού είπε ότι τα έκανα χάλια", δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. στους δημοσιογράφους. "Αν δεν συμφωνεί το κόμμα μου, να μου το πει επισήμως, γιατί έχω δει ανθρώπους να εξαφανίζονται πολιτικά και επαγγελματικά", πρόσθεσε,
Από τη μεριά του, ο Κ. Τζαβάρας είπε ότι το περιστατικό διεξήχθη μόνο στη φαντασία του Π. Καμμένου και υποστήριξε ότι πήρε τηλέφωνο τον βουλευτή μόνο για να τον ρωτήσει τι διεξήχθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, δεδομένου ότι απουσίαζε.

Σημειώνεται ότι ο Κ. Τζαβάρας είναι ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Ν.Δ. ο οποίος εξ' αρχής είχε συνταχθεί με τον Αντώνη Σαμαρά σε ό,τι αφορά στην ηγεσία του κόμματος. Αντίθετα, ο Π. Καμμένος υποστήριζε στην αρχή τη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά διαβλέποντας την ήττα της αργότερα αποστασιοποιήθηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :