Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μιχαλολιάκος προς Σιαφάκα: «Να μου δώσεις την παραίτησή σου»

Σώπα ρε μεγάλε Μιχαλολιάκο
Ενταση και αψιμαχίες στις προσυνεδριακές συνελεύσεις της ΝΔ
Με ένταση, μικροεπεισόδια και λεκτικές αψιμαχίες εξελίσσονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες στη ΝΔ. Σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση των «γαλάζιων» Νομαρχιακών Επιτροπών επιβεβαιώνεται το χάσμα μεταξύ «σαμαρικών» και «ντορικών». Το κλίμα παραμένει ψυχρό στην κομματική βάση και όπως επισημαίνουν «γαλάζιοι» βουλευτές ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, όπως φάνηκε και από τα «επεισόδια» που έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο σε Κρήτη και Ιωάννινα.
Στα Ιωάννινα, όπου διεξήχθη και το πρώτο προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ, κεντρικός πρωταγωνιστής στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΟΔΕ) της ΝΔ ήταν ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Β.Μιχαλολιάκος. Ο πρώην υφυπουργός την παραμονή της ...

... κομματικής σύναξης τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Α. Σιαφάκα, ο οποίος αρχικά είχε στηρίξει ως υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ τον κ. Δ. Αβραμόπουλο και μετέπειτα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , και του ζήτησε να μη μιλήσει. Ο κ. Σιαφάκας αντέδρασε και ζήτησε να τον συναντήσει. Οπερ και εγένετο στο μπαρ του ξενοδοχείου «Σεράι».

«Δεν θα μιλήσεις» του είπε ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: «Μα είναι δυνατόν να μη μιλήσω στην πόλη μου;». Οι δυο τους λογομάχησαν και ο κ. Μιχαλολιάκος του απευθύνθηκε σε έντονο ύφος: «Θα μου υπογράψεις την παραίτησή σου». Ο κ. Σιαφάκας αντέδρασε με την εξής απάντηση: «Γι΄ αυτό ψήφισα Μπακογιάννη,γιατί ήξερα ότι θα γίνουν αυτά τα πράγματα». Το κλίμα ήταν φορτισμένο στην ηπειρώτικη πρωτεύουσα καθώς ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε να χαιρετήσει γνωστό στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής, αναφέροντας ότι «θα με ξαναχαιρετήσειςόταν ζητήσεις συγγνώμη γιατί στήριξες την Ντόρα». Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στην Κρήτη όπου προήδρευσε των νομαρχιακών συνελεύσεων ο γραμματέας Οργανωτικού κ. Εμμ. Αγγελάκας που συνάντησε την οργανωμένη αντίδραση των «ντορικών». Στο Ηράκλειο και στο Λασίθι η εικόνα ήταν απογοητευτική καθώς η συμμετοχή των μελών της ΝΔ ήταν πάρα πολύ μικρή. Είναι ενδεικτικό ότι στο Ηράκλειο συμμετείχαν μόνο 25 «παλαιά» μέλη της ΝΔ και άλλοι 15 που στήριξαν τον κ. Σαμαρά.

Στα Χανιά, «κάστρο» της οικογενείας Μητσοτάκη, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Μόλις άρχισε την ομιλία του ο κ. Αγγελάκας ακούστηκαν αποδοκιμασίες και κάποιο μέλος της ΝΔ, προφανώς οπαδός της κυρίας Μπακογιάννη, φώναξε: «Κάτσε κάτω ρε, έχουμε πρόεδρο» . Αλλοι πιο δημοκρατικοί δεν ήθελαν να μιλήσει ο γραμματέας Νέων Τεχνολογιών και πρώην τοπικός βουλευτής κ. Μαν. Βολουδάκης, που στήριξε τον κ. Σαμαρά, ενώ ως «ειρηνοποιός» εμφανίστηκε ο βουλευτής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος ζήτησε να πάψουν οι αντεγκλήσεις και να μιλήσουν μόνο όσοι είναι μέλη της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :