Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Με αφορμή το συνέδριο για την Βόρεια Ελλάδα

Θεωρώ εξαιρετικά ελπιδοφόρο το ότι επιχειρηματίες και πολιτικοί της Βορείου Ελλάδος θα συναντηθούν για να συζητήσουν το μέλλον της Μακεδονίας σε σχέση με τις προκλήσεις που διαμορφώνονται από τους βόρειους γείτονες. Πολλοί γράψαμε για την οικονομική αφαίμαξη που υφίσταται η Β. Ελλάδα κυρίως από την ΠΓΔΜ και ίσως επιτέλους να εισακουστήκαμε καθώς οι αρμόδιοι φορείς αρχίζουν να αναλαμβάνουν δράση.

Το συνέδριο “ΔIAΣYNOPIAKOTHTA - Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τη Βόρεια Ελλάδα” που πραγματοποιείται στο Hyatt Regency μπορεί να σημάνει την αρχή αποτελεσματικότερων κινήσεων για να αναπτυχθεί και πάλι η Μακεδονία και να σχεδιαστεί επιτέλους μια εθνική στρατηγική για το θέμα.

Οι κατευθυντήριες που θα δωθούν μέσα από αυτή την ημερίδα θα είναι καταλυτικές για το μέλλον της Βόρειας Ελλάδας και ευελπιστούμε ότι θα ...

...διευθετούν το όργιο της οικονομικής εκμετάλλευσης που υφίσταται αυτή η ιστορική αυτή περιοχή από τους ανιστόρητους Βόρειους γείτονες μας.

Κακοποίησαν την ιστορία μας...ας σταματήσει και η αποσάθρωση της τοπικής οικονομίας γιατί σε αυτές τις εποχές που ζούμε δεν συμφέρει κανέναν να αιμορραγεί από τα βόρεια η Ελλάδα!

Ας ελπίσουμε λοιπόν οτι με αυτό το συνέδριο, το μήνυμα να ληφθεί από τα ανώτερα κλιμάκια γιατί εδώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Με εκτίμηση,

Μαρίνα Χανδρινού

Δεν υπάρχουν σχόλια :