Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σήμερα φεύγουν οι σοροί των Hamayun Anwar και Wakar Ahmed

Στις εφτά η ώρα το απόγευμα αναχωρούν από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” προς Ντόχα του Κατάρ πρώτα και Ισλαμαμπάντ στη συνέχεια οι σοροί των δύο παιδιών που ...

σκοτώθηκαν στο δυστύχημα του Κρυονερίου. 
Χθες βράδυ, αρκετοί φίλοι και συμπατριώτες τους, τους αποχαιρέτησαν κάτω από καταρρακτώδη βροχή σε μια ολιγόλεπτη τελετή που διοργάνωσαν στο σπίτι ενός εκ των δύο. 
Ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έχω ζήσει. Η δυνατή βροχή μπορεί να έκρυβε πολλά δάκρυα αλλά δεν μπορούσε να κρύψει τους λυγμούς του θείου του μικρού Hamayun. 
Του μικρού παλικαριού που άφησε πίσω τρεις μικρές αδελφές και στα 16,5 του χρόνια, κίνησε για να βρει βρει μια καλύτερη ζωή.

Σε ένα αναπάντεχο και ξαφνικό “ταξίδι” επιστροφής, θα συνοδέψει τους δυο μικρούς ήρωες, που δεν υπολόγισαν τον κίνδυνο για τη ζωή τους και έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους δυο τραυματίες Έλληνες από το αυτοκίνητό τους, θα τους συνοδέψει ο ίδιος άνθρωπος που είχε υπό την προστασία του τον μικρό και ήταν παιδικός φίλος του Wakar Ahmed. 

H έκκληση για βοήθεια, που να διευκρινίσουμε ότι ήταν με πρωτοβουλία Ελληνίδας φίλης τους, στάθηκε με απόλυτη επιτυχία. 
 Σε ο,τι με αφορά, δεν μπορώ να κρύψω την υπερηφάνεια και τη χαρά που νιώθω, διαπιστώνοντας το ενδιαφέρων τόσων πολλών ανθρώπων για να βοηθήσουν. Σε άλλο ποστ θα αναφερθώ με περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης, έχει σημασία να γραφτεί ότι μέχρι αυτή την ώρα, κανείς από του οικείους του ηλικιωμένου ζευγαριού που έχασε της ζωή στο δυστύχημα, δεν ε΄χει ενδιαφερθεί για τα παιδιά. Εννοείτε ότι έχουν τον πόνο για τους δικούς τους. 
Είναι απόλυτα ανθρώπινο και κατανοητό. Απόλυτα ανθρώπινο όμως είναι να ενδιαφερθούν και για τα παιδιά που έσπευσαν να τους βοηθήσουν και θυσιάστηκαν σε τόσο μικρή ηλικία. Ένα ευχαριστώ μετά θάνατον, δείχνει να είναι επιβεβλημένο…

Καλό ταξίδι, Hamayun και Wakar! Και όπως έγραφε ένα σημείωμα στον τόπο της τραγωδίας: Σας ευχαριστούμε που μας μάθατε τι θα πει να είσαι Άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :