Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Να ξαναδώσουμε στο Λασίθι τη χαμένη του υπερηφάνεια

του Νίκου(Λάκη) Αικατερινίδη
Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη ζωή μας, με πολλούς από τους συμπολίτες μας να αδυνατούν να ...
αντεπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές τους ανάγκες. Οι επαγγελματίες δυσκολεύονται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία. 
Ακόμη και αν πιστέψουμε ότι υπήρχε μια μαγική λύση, η οποία θα μπορούσε να εξαφανίσει το χρέος και το έλλειμμα, θα απαιτούνταν τουλάχιστον μια δεκαετία για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, καθώς η κρίση έχει πλήξει τις δομές της οικονομίας μας. 
Εκείνο όμως που έχει πλήξει περισσότερο η κρίση είναι το επίκεντρο της οικονομίας και της κοινωνίας μας: ο άνθρωπος, ο πολίτης, ο οικογενειάρχης. 
Ειδικά τώρα που έφτασε το Πάσχα όλοι μετρούν τα χρήματά τους για να δουν αν επαρκούν για τις ανάγκες των εορτών, αφού τα έσοδα είναι μειωμένα και τα έξοδα έχουν αυξηθεί όχι γιατί έχουν προκύψει νέες ανάγκες αλλά γιατί οι τιμές των προϊόντων έχουν αυξηθεί.
 Η ανικανότητα κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ να αντιμετωπίσει την κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι τιμές στα ύψη, να μειωθεί το εισόδημα των παραγωγών, ενώ και οι διάφορες απεργίες επαγγελματικών ομάδων έδωσαν τη χαριστική βολή. 
Οι Λασιθιώτες, όλοι οι Κρητικοί και όλοι Έλληνες βρίσκονται εμπρός σε μια πρωτόγνωρη οικονομική καταβαράθρωση. 
Η μιζέρια και η αβεβαιότητα που έχουν βρεθεί και για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι, τους έχει φέρει σε καθημερινούς υπολογισμούς για κάθε τους κίνηση. 
Αυτό πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να επανέλθει το χαμόγελο στο πρόσωπο των Ελλήνων, πρέπει ο Κρητικός να ξαναβρεί την αισιοδοξία του, πρέπει να ξαναδώσουμε στο Λασιθιώτη τη χαμένη του υπερηφάνεια. Ψήφος στη Δημοκρατική Συμμαχία είναι ψήφος στην Κρήτη. 
Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι από την Κρήτη και γνωρίζει καλύτερα τον τόπο μας. 
Γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα προβλήματά μας, τις λύσεις που πρέπει να δοθούν. Ξέρει τη δίοδο που θα βγούμε από την κρίση που οδήγησαν τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. 
Και η δίοδος αυτή θα βασίζεται στους δύο βασικούς πυλώνες του Λασιθίου: τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή. 
Ο τουρισμός είναι αυτός που θα αποφέρει άμεσα έσοδα και θα αναζωογονήσει την οικονομία του Λασιθίου και παράλληλα θα γίνει ο πρεσβευτής μας στο εξωτερικό. 
Η αγροτική παραγωγή είναι εκείνη που θα δημιουργήσει τα εχέγγυα για την ανάπτυξη του Λασιθίου και φυσικά η διασύνδεσή τους θα δώσει προστιθέμενη αξία και στους δύο τομείς, αλλά κυρίως για τον τόπο μας το Λασίθι. 
Ο συνδετικός τους κρίκος είναι η κρητική-μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα αγνά προϊόντα που παράγουμε.


Το κρητικό ελαιόλαδο, τα οπωροκηπευτικά, το μέλι, τα προϊόντα ΠΟΠ και γενικότερα όσα καλλιεργούνται στο Λασίθι μας μπορούν να λάβουν σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες μέσω της «συνεργασίας» τουρισμού και αγροτικής παραγωγής. 
Όμως χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα, τον εργαζόμενο, τον παραγωγό, τον επαγγελματία όλα τα παραπάνω θα μείνουν σχέδια επί χάρτου. Οι Λασιθιώτες που αφενός μεν θα παραμείνουν στον τόπο τους, αντιστεκόμενοι στις τάσεις «φυγής» για μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, αφετέρου είναι εκείνοι που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. 
Προσωπικά πιστεύω στους Λασιθιώτες και μαζί θα αναδείξουμε τις δυνατότητες του τόπου μας. 
Μαζί με τη Δημοκρατική Συμμαχία θα φέρουμε τις προοπτικές ανάπτυξης στο νομό μας. Το Λασίθι πρέπει να σταματήσει να είναι ουραγός στην ανάπτυξη στην Κρήτη, και εμείς μπορούμε να δώσουμε το όραμα, να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Νικόλαος(Λάκης) Αικατερινίδης
Υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου με τη Δημοκρατική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια :