Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Όχι άλλη αιματοχυσία στην άσφαλτο

του Ανδρέα Παπαδάκη
Η μεγάλη και Αγία Εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και πολλοί από εμάς θα μετακινηθούν εκτός πόλεως για τον εορτασμό του Πάσχα. 
Δυστυχώς στην Κρήτη ο κατάλογος των τροχαίων ατυχημάτων σε σχέση με τα ...


προηγούμενα χρόνια δεν έχει μειωθεί αισθητά σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης. Οι λόγοι είναι αρκετοί με αποτέλεσμα να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές κάθε λίγο και οικογένειες να ξεκληρίζονται.

Σημαντικός λόγος πέραν της ανθρώπινης αμέλειας και ανοησίας όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, η μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας είναι και η κατάσταση του οδικού δικτυού με πολλά έργα να έχουν παραμείνει στάσιμα. Έργα τα οποία είναι αρκετά σημαντικά για την ασφάλεια των οδηγών δεν προχωρούν θέτοντας έτσι την πολιτεία συνυπαίτιο στον τραγικό υπολογισμό των τροχαίων.

Όσον αφορά τον νομό Ηρακλείου έργα που ανήκουν στον ΒΟΑΚ όπως η παράκαμψη των Μαλίων η οποία μπορεί να δόθηκε στην κυκλοφορία με καθυστέρηση 10 ετών αλλά εκκρεμούν οι ανισόπεδοι κόμβοι των Μαλίων στον οποίο βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία προσφορών και του Μοχού ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης της μελέτης και της αδειοδότησης. Μπορεί να αποσυμφορήσει αισθητά την κίνηση στους τουριστικούς οικισμούς και συνδέει την Ανατολική Κρήτη με το λιμάνι του Ηρακλείου και το αεροδρόμιο όμως δεν έχει τελειοποιηθεί. Πέραν της δημιουργίας των κόμβων δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ότι μετά το πέρας 10 ετών καθυστέρησης έχουμε ένα δρόμο με μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και χωρίς την ύπαρξη διαχωριστικού κιγκλιδώματος.

Ο οδικός άξονας Ηρακλείου –Μεσσαράς παραμένει ένα έργο ανολοκλήρωτο και χωρίς να υπάρχει απάντηση αλλά κυρίως ζέση για την ολοκλήρωση του. Οι πρόσφατες κατολισθήσεις δεν ευνοούν την περαίωση του έργου και σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των εργασιών θέτουν σε κίνδυνο τον χρόνο ολοκλήρωσης ενός έργου σημαντικής αναγκαιότητας για την ασφάλεια και κυρίως την ανάπτυξη του νοτίου τμήματος του νομού.

Τα αναπτυξιακά έργα στον νομό Ηρακλείου αλλά και κατ επέκταση σε όλη την Κρήτη τίθενται επί τάπητος ακόμη μία φορά καθώς βαδίζουμε σε εκλογές. Δεν έχουν οι πολίτες ανάγκη για υποσχέσεις και δεσμεύσεις εν όψει εκλογών αλλά πραγματική στήριξη και άσκηση πίεσης για να προχωρήσουν όλα τα έργα που έχουν μείνει στάσιμα και τα οποία δικαιούται ο Κρητικός λαός.

Επανερχόμενος όμως στο μήνυμα αυτού του άρθρου θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους οδηγούς κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους το Πάσχα. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία μας και ευκαιρία να συναντήσουμε μέλη της οικογένειας μας αλλά και τους οικείους μας. Ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στους δρόμους .

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ….



O Ανδρέας Β.Παπαδάκης είναι Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :